Ultimatum de la conducerea Cluj Arena pentru principalul chiriaş

Ultimatum de la conducerea Cluj Arena pentru principalul chiriaş
Datoria Clubului de Fotbal Univeristatea Cluj către Cluj Arena a ajuns la 400.000 de lei. Dacă proprietarii clubului nu plătesc în două zile cel puţin 50.000 de lei, este foarte posibil ca echipa să nu mai aibă acces pe stadion.

Cele mai mari costuri pe care le are administratorul stadionului „Cluj Arena" sunt vizate de contractele de mentenanţă, pentru gazon, turnicheţi, instalaţii, etc. De asemenea, utlilităţile sunt alte costuri semnificative, care, în total, conduc spre o sumă lunară de circa 45-50.000 de euro. Directorul Cluj Arena, Radu Raţiu (foto), a subliniat că toate celelalte cluburi sau firme care ocupă spaţii în incinta stadionului achită la timp chireia, singura excepţie o face Clubul de Fotbal Universitatea. Dacă nici după ultimele meciuri cu Dinamo şi cu Astra, proprietarii clubului nu achită măcar o parte din datorie, adică minim 50.000 de lei, s-ar putea decide ca echipa să fie îndepărtată de pe stadion.

Consiliul de Administraţie se întruneşte peste două zile urmând să analizeze dacă echipa Universitatea Cluj mai poate fi tolerată pe Cluj Arena. „Noi am trimis conducerii clubului Universitatea o notificare. După ultimele două meciuri, ne aşteptăm ca patronatul clubului să ne achite măcar o mică parte din datoria pe care o cumulează la stadion. Am cerut 50.000 de euro şi sunt convins că dacă ar exista voinţă şi bună credinţă, măcar suma aceasta ar trebui să fie plătită", a subliniat directorul Cluj Arena, Radu Raţiu. Acesta a adăugat că a solicitat clubului inclusiv o eşalonare a datoriei şi se aşteaptă ca măcar în al doiseprezecele ceas să primească un răspuns satisfăcător.

„Din păcate, oricât de mult ne-am dori, chiar nu putem să mai tolerăm situaţia de faţă. Patronii Univeristăţii trebuie să înţeleagă că nu mai pot continua cu datorii la nesfâştit. Noi avem nişte costuri imense, pe care chiar nu avem de unde să le acoperim. Sunt luni când veniturile noastre nu reuşesc să ne acopere cheltuielile, în ciuda faptului că toate celelalte firme şi cluburi sportive îşi plătesc la timp chiria. Facem eforturi să suplimentăm activităţile, închiriem amfiteatrul pentru conferinţe, mai avem încă două spaţii de câte 500 de mp şi sper că vom reşi să le închiriem şi pe acestea, însă dacă Universitatea nu plăteşte, tot ne va fi greu să supravieţuim", a explicat Radu Raţiu.

Cele mai mari cheltuieli vizează activitatea de fotbal. „Pentru Univeristatea avem cele mai mari cheltuieli, însă ei nu plătesc nimic, iar asta nu are cum să ne ajute. Dacă nu am avea contractele de mentenanţă pentru gazon, instalaţii sau turnicheţi, costurile noastre ar scădea semnificativ", a spus Radu Raţiu. În total, bugetul lunar al societăţii Cluj Arena se cifrează undeva la 45-50.000 de euro, cu tot ce înseamană facturi de ultilităţi, contracte de mentenanţă salarii angajaţi. Datoria Univeristăţii a crescut la 400.000 de lei, de la 300.000 cât înregistra în urmă cu două luni. Numai la meciul cu Dinamo se preconizează că au fost circa 5000 de spectatori, ceea ce însemană că patronii clubului nu ar trebui să aibă o problemă în a achita măcar un minim de 50.000 de euro. „Restul datoriei am putea-o eşalona, asta, desigur, dacă se şi doreşte acest lucru", a spus Radu Raţiu.

Deocamdată, pentru alte activităţi sportive nu sunt solicitări, a specifciat oficialul. „Avem miercuri meciul de Champions League, cu echipa feminină de fotbal, Olimipa Cluj şi sper ca pe parcurs astfel de evenimente să se înmulţească", a spus Radu Raţiu. Pentru alte concerte nu se ivesc propuneri. „Din păcate, pentru Cluj este foarte greu să cooptezi un sponsor important. Am avut un impresar care dorea să aducă o formaţie de rock cunoscută, pentru această toamnă, însă nu a găsit sponsor. Problema sponsorilor este cea mai sensibilă. Nimeni nu este dispus să acopere o parte din cheltuieli", a comentat Raţiu. El a mai precizat că în cazul concertului Roxette, firma de impresariat de abia ce a reuşit să-şi acopere cheltuielile, deşi a avut în spate un sponsor important. 

Explicatie foto: Radu Raţiu spune că peste două zile se va întruni Consiliul de Administraţie al Cluj Arena / foto Eugen Olariu

 

Comenteaza