Un nou drum de mare viteză va fi construit în Trasilvania: Drumul expres Cluj-Dej

Un nou drum de mare viteză va fi construit în Trasilvania: Drumul expres Cluj-Dej
| Foto: sursa - https://www.facebook.com/CristianOvCPistol/

Un nou drum de mare viteză va fi construit în Trasilvania, transmite Cristian Pistol, director General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA. 

"A fost desemnat astăzi (marţi, 27 august 2024 - n.red) câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Drumului Expres Cluj - Dej.

După semnarea contractului Asocierea SPECIALIST CONSULTING SRL (lider) – SPECIALIST SMART GROUP SRL – PERFECT CONSULT EUROPE SRL va avea la dispoziție 27,52 milioane de lei (fără TVA) și 18 luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate. Procedurile pentru semnarea contractului (finanțat prin fonduri europene nerambursabile) va putea învepe peste 10 zile, dacă nu vor exista contestații.

Viitorul drumexpres Cluj -Dej cu o lungime estimată de 75 km va asigura o conexiune modernă cu Drumul Transregio Gilău - Apahida (TR Feleac, indicativ TR35) și cu A3 (Autostrada Transilvania)", a informat Pistol

"Investițiile în infrastructură aduc prosperitate. Dincolo de avantajul lanțurilor logistice mai rapide și mai eficiente pentru economie, acestea se transformă și în timp mai puțin petrecut pe drum și mai mult alături de cei ce contează.

Drumul expres Cluj-Dej, cu o lungime de 75 de km, intră în ultima fază după aprobarea începerii studiului de fezabilitate. În calitate de Secretar General al Guvernului și în orice altă poziție publică voi ocupa voi susține toate proiectele care aduc beneficii Clujului și României", scrie şi Mircea Abrudean despre drumul expres Cluj - Dej. 

Comenteaza