Foto Un nou drum județean din Cluj a intrat în faza de asfaltare

În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C), Consiliul Județean Cluj a demarat așternerea de covor asfaltic.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, operațiunile de asfaltare vizează sectorul în lungime de 2,5 kilometri situat între km 0+000 și km 2+500, în condițiile în care, în ansamblu, lucrările de întreținere vizează tronsonul situat între km 0+000 și km 6+925.

Odată finalizate lucrările pe acest drum județean, vom asigura în zonă o infrastructură rutieră modernă, prin realizarea unei legături rapide între alte două drumuri județene importante, respectiv conexiunea dintre DJ 109C și DJ 161G (DN 1) Vaida Cămăraș – Pălatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, pe care se lucrează intens, din fonduri europene”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

După finalizarea asfaltării, lucrările de întreținere vor continua pe restul tronsonului cu operațiuni constând în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza