Video Unde vor social-democrații să construiască noi cartiere în Cluj-Napoca

Unde vor social-democrații să construiască noi cartiere în Cluj-Napoca
| Foto: arhivă - cartierul Lomb

Candidat pentru un fotoliu de consilier local la Cluj-Napoca din partea PSD, Dan Morar, a explicat care este viziunea social-democraților, din punct de vedere al urbanismului, pentru următorul mandat.

Fost consilier local și actual candidat, Dan Morar, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect.

Infrastructura este un instrument de dezvoltare a oricărei zone dintr-un oraș. Era un pariu, prin 2014, a actualului proiectant al PUG-ului Cluj-Napoca, zona Paris-Constanța-Argeș se va dezvolta printr-un regim nou de urbanism. Și într-adevăr acea zonă a explodat. Este și vina noastră, a celor care am fost în Consiliul Local, că nu am gândit zona de trafic. Au rămas aceleași străzi.

Din punct de vedere urbanistic și economic zona a crescut, dar din punct de vedere al traficului a rămas cumva în urma. Ce ne dorim noi? Să construim asemenea cartiere în alte părți din oraș. Dacă ne gândim la zona Lomb, o zonă de case în principal, dar apar și blocuri. Acolo am putea să gândim un proiect imobiliar de către municipalitate prin regândirea PUG-ului și acordarea unui regim de înălțime corespunzător.

De asemenea, în zona Borhanci. În niciun caz să fie blocuri între case, ci gândirea unei zone întregi cu destinație de construcții înalte. Ar mai fi zona Becaș. Toate acestea vin clar prin reanalizarea PUG-ului. Există intenție de modificare și un plan de actualizare a acestui PUG, plan de actualizare care este încă blocat. Ce vom face noi? Pe termen scurt vom debloca licitația pentru actualizarea PUG și vom include noi zone, pe diferite regimuri de înălțime, în Cluj-Napoca”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Dan Morar.

Eu nu sunt foarte încântat de schimbarea zonei industriale din oraș, de migrarea către urbanism. Numărul firmelor din județul Cluj este într-un regres sau într-o stagnare față de județele din zonă. Pentru un standard de viață ridicat, Clujul are nevoie de o dezvoltare și financiară. Are nevoie de zone industriale, de energii nepoluante. În niciun caz nu trebuie să devenim doar un oraș de locuit. Nu avem o zonă industrială nouă care să se dezvolte în momentul de față” - Morar.
Comenteaza