Video Ce planuri are primarul Grigore Fati pentru satele din comuna Apahida

Ce planuri are primarul Grigore Fati pentru satele din comuna Apahida
| Foto: Facebook Grigore Fati

Primarul de la Apahida, Grigore Fati, care candidează pentru un nou mandat din partea PSD, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre prioritățile sale pentru satele Pata și Sub Coastă.

Grigore Fati a declarat, la ZIUA LIVE, că în aceste două localități ar urma să aibă loc câteva lucrări majore.

„La Pata s-a finalizat terenul de fotbal sintetic cu nocturnă, rețeaua de canalizare cu stație de epurare, s-au făcut aproximativ 23 de kilometri de rețea de canalizare. În acest moment, se lucrează la modernizarea căminului din localitate, sumele alocate fiind din fonduri europene, și zilele trecute am început lucrările și pentru modernizarea locului de joacă de la stadion. Mai urmează să facem niște lucrări de anvergură. Este vorba de un proiect mai mare care este centrat în mare parte pe localitățile Pata și Dezmir.

Este vorba de lucrări de asfaltare pe aproximativ 5,5 kilometri de străzi, cu modernizare care presupune inclusiv pistă de biciclete, trotuare pentru a asigura condiții decente de circulație. Făcând parte dintr-un proiect de mobilitate foarte mare, în valoare de 100 milioane lei, se prinde aici și acea conectare a unor străzi cu străzi pe care circulă mijloace de transport în comun, vor fi inclusiv modificări de trasee.

Este cel mai mare proiect ca sumă pentru că înafară de astfaltări sunt prinse și achiziția de autobuze și microbuze”, a spus Fati.

„În ce privește localitatea Sub Coastă, îmi pare rău că până acumnu au început lucrările de asfaltare, în schimb, s-a schimbat conducta de apă. Este posibil să finalizăm micile suprapuneri rămase, dar vom fi nevoiți să îngustăm drumul pe anumite sectoare. Cred că totuși, săptămânile următoare vom începe lucrările.

În privința fondurilor europene, acum există o problemă pe această direcție, încă nu sunt lansate programe, dar unde au fost lansate am accesat și noi.

(...) Noi avem peste 170 de kilometri de rețele de drumuri și străzi fără cele de hotar și putem beneficia de un milion de euro, numai pentru asfaltarea din Câmpenești, pentru că acolo avem studiu de fezabilitate din 4 ianuarie aprobat în CL, este evaluat la 6 milooane de euro, dar este bun și un milion de euro”, a completat Fati.

O problemă de care locuitorii Apahidei se plâng este în zona Planoarelor, unde la fiecare ploaie mai serioasă, refulează canalizarea. Primarul de la Apahida crede că nu proiectul a fost prost făcut, așa cum acuză unele voci, în momentul de față. „După mai multe solicitări adresate Companiei de Apă de a-i scoate pe cei care au apa pluvială cuplată la apa menjară... au (cei de la Compania de Apă -n.red) promis că vor veni și împreună cu primăria vom merge în teren să debranșăm aceste case. Nu cred că este subdimensionată rețeaua, nu cred că proiectul a fost prost făcut, orice proiect este avizat de mai mulți avizatori. Dacă ar fi prost făcută, ar refula și când nu plouă”, a mai menționat Fati.

La capitolul obiective pentru petrecerea timpukui liber, primarul de la Apahida a declarat că se are în vedere realizarea unui parc: „Avem o zonă pentru a construi un parc mai mare, pe vreo 7 hectare, după aprobarea PUG-ului, în zona Dezmir, pe strada Fântânele. Până acum am făcut diverse modernizări, la mai multe locuri de joacă, în parcul mare din Apahida, din Dezmir, vom continua și cu celelalte locuri de joacă, pentru a le extinde”.

Planul Urbanistic General (PUG) gata la toamnă

Grigore Fati a precizat și în ce stadiu este actualizarea PUG-ului: „Problema blocurilor dintre case se rezolvă prin modificarea regulamentului de urbanism din 2022, PUG-ul are altă menire, sigur că va aduce multe precizări, dar deja această problemă este rezolvată, acesta este acum, la Mediu, în 18 iunie va fi, sper eu, o ultimă dezbatere. Nu cred că vor fi probleme să se dea aviz favorabl iar apoi să se treacă la alte instituții. Din cele 26 de instituții e avizat în aproximativ 20 de instituții, cred că până în toamnă va fi finalizat”.

Comenteaza