O poveste chinezeasca a castigat Comedy Cluj VIDEO

O poveste chinezeasca a castigat Comedy Cluj VIDEO
Lungmetrajul ‘Chinese Take-Away/O poveste chinezească’, realizat în anul 2011, de regizorul argentinian Sebastian Borensztein, este câştigătorul Trofeului Festivalului Internaţional de Film ‘Comedy Cluj’.

‘Chinese Take-Away', productie Argentina-Spania, este o comedie despre relaţiile interumane şi absurd. Un chinez şi un spaniol, care nu vorbesc altă limbă decât a lor, trebuie să comunice între ei, fără cuvinte. Regizorul Sebastian Borensztein este fiul renumitului actor comic Tato Bores.

 

Premiul pentru Cel mai bun regizor a revenit cineastei americane Tanya Wexler, pentru filmul ‘Isterie/Hysteria' (2011), o comedie romantică inspirată din fapte reale, ce prezintă povestea lui Mortimer Granville, inventatorul primului vibrator, folosit iniţial în scopuri medicale.

Filmul ‘Ucigându-l pe Bono/Killing Bono' (2011, Marea Britanie, Irlanda), în regia lui Nick Hamm, pe un scenariu scris de Dick Clement, Ian La Frenais şi Simon Maxwell, a obţinut Premiul pentru Cel mai bun scenariu. Creaţia cinematografică semnată de Nick Hamm este o comedie de situaţie, o călătorie cu gânduri negre şi obstacole la fiecare pas, un film cu rock and roll, mafioţi şi dragoste pe fugă.

Actriţa Ke Shi, interpreta rolului principal din filmul ‘OZN în ochii ei/UFO in Her Eyes' (2011, Germania, China), în regia lui Xiaolu Guo, a obţinut Premiul pentru Cea mai bună actriţă.

Filmele distinse cu premii rulează duminică, în ultima zi a festivalului, la Cinematografele ‘Florin Piersic' şi ‘Victoria', la Casa TIFF, Casa Tranzit şi la Klausenburg Cafe.

Câștigătorii secțiunii de lungmetraj din acest an au fost desemnați de un juriu format din: Thom Palmen (producător de film, Suedia), Sebastian Stern (regizor, Germania), Declan Cassidy (regizor, Irlanda) și Vivek Singhania (producător de film, Bollywood).

La editia din acest an a festivalului, premiul de excelenta a fost oferit actorului si regizorului Horatiu Malaele. Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră a fost acordat miercuri seara, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Cinematograful Victoria. "S-ar putea să nu merit favoarea acestui premiu. S-ar putea să ţin locul altcuiva. Un prieten de-al meu spunea că dacă cine trebuie nu e, cine e nu trebuie să fie", a spus atunci Malaele.

In cadrul Comedy Cluj, publicul a putut vedea si spectacolul de teatru "Absolut!", cu Marcel Iures, pe scena Teatrului National Cluj. Piesa are la baza povestea „Ivan Turbinca", scrisa de Ion Creanga in urma cu mai bine de 130 de ani.

Comedy Cluj s-a desfasurat anul acesta intre 12 si 21 octombrie.


Câştigătorii celei de-a patra ediții Comedy Cluj:

Cel mai bun scurtmetraj studenţesc: Până când moartea ne va despărţi (Argentina), regia: Carolina Carrilo
Cel mai bun film: Chinese Take-Away (Argentina/Spania), regia: Sebastián Borensztein
Cea mai bună regie: Isterie (Marea Britanie/Franţa/Germania), regia: Tanya Wexler
Cel mai sub scenariu: Ucigându-l pe Bono (Marea Britanie/Irlanda), regia: Nick Hamm, scenariu: Dick Clement, Ian La Frenais, Simon Maxwell
Cea mai bună actriță: OZN în ochii ei (Germania), regia: Xiaolu Guo, actriţă: Ke Shi

 

Comenteaza