Slană Fest revine la Expo Transilvania FOTO

Slană Fest revine la Expo Transilvania FOTO
Slană-Fest, concursul slăninilor, cârnaţilor şi şuncilor transilvănene revine la Expo Transilvania, între 16 şi 18 februarie 2018. Festivalul va ajunge între 23 şi 25 februarie 2018 şi la Braşov.

"Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii. SlanăFest este organizat de obicei într-un weekend din perioada fărșangului (înainte de post), având în componența sa un târg al producătorilor locali cu produse de carmangerie tradițională dar și alte alimente neperisabile, și un concurs al slțninelor aduse de către expozanți sau de către persoane fizice cu gospodărie familiară proprie", spun organizatorii.

Evenimentul are două componente: târgul produselor tradiţionale - pentru a expune marfa spre comercializare, producătorii trebuie să dețină toate actele și avizele aferente, impuse de legislația în vigoare şi concursul slăninelor - pentru a participa la jurizarea slăninelor și cârnaților ajunge doar semnarea unei declarații la fața locului privind condițiile corespunzătoare în care s-a confecționat produsul. Este necesară prezentarea unei bucăți de cca. 1 kilogram de produs pentru fiecare categorie în parte.

Program Slană Fest

Târgul de produse tradiţionale

16 februarie, orele 14.00 - 20.00

17 februarie, orele 10.00 - 21.00

18 februraie, orele  10.00 - 17.00

Jurizarea şi decernarea premiilor

17 februarie, orele 12.00 - 16.00

Vizitatorii vor avea parte şi de dansuri din Ţara Călatei, în 17 februarie, la ora 16.00.

 

Comenteaza