Album foto cu instantanee din spectacolele lui Andrei Şerban de la Cluj, lansat la Budapesta

Album foto cu instantanee din spectacolele lui Andrei Şerban de la Cluj, lansat la Budapesta
Un album fotografic ce conţine instantanee din cinci spectacole de teatru montate de regizorul Andrei Şerban la Cluj, Budapesta și București va fi lansat, astăzi, în Ungaria.

Lansarea volumului fotografic intitulat "Cehov, Shakespeare, Bergman văzuți de Andrei Șerban" va succeda premiera spectacolului "Îngeri în America de Tony Kushner ", în regia lui Andrei Șerban, la Teatrul Național din Budapesta. Album fotografic este realizat la Editura ICR de Mihaela Marin. Acesta va fi prezentat publicului ungar de Brîndușa Armanca, director ICR Budapesta.

Spectacolul de teatru "Îngeri în America de Tony Kushne" este unul aşteptat de publicul ungar datorită potenţialelor analogii de context.

Conform regizorului, "conflictul din Îngeri în America e între cei care doresc progresul şi cei care vor să se întoarcă în timp, situaţie ce oglindeşte ce se întâmplă astăzi, cel puţin în Europa de Est".

Regizorul Andrei Şerban a montat în ultimii ani la Cluj şase spectacole: trei la Naţionalul clujean- Don Juan în Soho de Patrick Marber, Rock'n'roll de Tom Stoppard şi Purificare de ,Sarah Kane respectiv alte trei la Teatrul Maghiar- Unchiul Vania de A.P. Cehov, Strigăte şi şoapte după filmul omonim a lui Ingmar Bergman şi Hedda Gabler după Henrich Ibsen.

Comenteaza