Armin van Buuren, după 20 de ani de carieră: ia în continuare lecții de pian, citește în fiecare zi, urăște călătoriile

Armin van Buuren, după 20 de ani de carieră: ia în continuare lecții de pian, citește în fiecare zi, urăște călătoriile
Armin van Buuren a mixat al treilea an consecutiv la UNTOLD și reprezintă principalul nume de pe afiș pentru festivalul de la Cluj. Cu câteva zeci de minute înainte de a urca pe scenă, toate punctele de acces în Cluj Arena au fost închise, pentru că fusese atinsă capacitatea maximă. În total, peste 90.000 de oameni au intrat în perimetrul evenimentului în a treia zi, din estimările organizatorilor.

Înainte de a mixa, Armin van Buuren a vorbit pentru republica.ro despre cariera sa, începută acum 20 de ani. Am descoperit un artist decent, încântat de ceea ce a realizat până la 41 de ani, cu multe planuri de viitor. „Citiți în fiecare zi un ziar cu informație de calitate, verificată", îi sfătuiește DJ-ul pe cei care se pierd prea mult pe rețelele de socializare.

Care este impactul rețelelor de socializare asupra muncii tale?

Cred că impactul Social Media este masiv asupra tuturor. Pe de altă parte, dacă citești ceea ce apare prin intermediul rețelelor de socializare, atunci s-ar putea să constați că imaginea ta asupra realității este neclară, încețoșată.

Ne explicați mai multe?

Există aceste dezbateri despre cum, pe Facebook, timeline-ul tău este diferit de al meu, pentru că ne plac lucruri diferite. În felul acesta, imaginea fiecăruia asupra lumii este diferită, se bazează pe alt istoric de căutare și accesare a informațiilor. Există acest pericol pe rețelele de socializare, dacă nu le administrezi cu atenție. Jurnaliștii au obligația de a aduce știrea publicului pe cât posibil într-un mod nealterat, neinfluențat. Dacă rămâi numai pe Facebook, de exemplu, selecția a ceea ce vezi în feed-ul tău aparține Facebook și atunci știrile ajung la tine nu pentru că le alegi tu, ci în baza unor interacțiuni anterioare. Acesta este, în opinia mea, un pericol, pentru că alegerea nu-ți mai aparține, iar imaginea ta despre lumea în care trăiești e poate deformată.

Te consideri mai mult un artist sau un om de afaceri?

Cei doi oameni sunt atât de bine definiți, încât... nu știu cum să răspund. Sunt în primul rând om și cred că de la un punct, toți suntem oameni de afaceri, prin extensie. Dacă mergi într-un magazin, devii un fel de om de afaceri, pentru că te uiți la cel mai bun preț raportat la calitate. Încerci să cumperi ceea ce este cel mai bun la prețul cel mai convenabil. Cred că fiecare trebuie să aibă asta puțin în sânge, dar eu prefer să fiu mai curând artist decât om de afaceri. Nu-mi place partea de business a meseriei mele, e plictisitoare, e despre legi fiscale, drepturi de autor. Acesta este și unul dintre motivele pentru care nu m-am făcut avocat, deși am terminat dreptul. Nu mi-a plăcut ideea de a câștiga bani din problema sau nefericirea unui om, pentru că apelezi la serviciile unui avocat atunci când ai o problemă.

CITTI ARTICOLUL INTEGRAL AICI.

 

Comenteaza