Şase fotografi români, în Top 10 la cel mai mare concurs de profil din lume

Şase fotografi români, în Top 10 la cel mai mare concurs de profil din lume
Fotografii români se numără printre finaliștii a trei categorii a celui mai mare concurs de profil la nivel mondial, organizat de World Photography Organisation.

Șase fotografi români se numără printre finaliștii top 10 în lume la trei dintre categoriile celui mai mare concurs de profil la nivel mondial, organizat de World Photography Organisation și ai cărui laureați vor fi anunțați la 28 martie și 22 aprilie, potrivit unui comunicat al organizatorului competiției.

Organizată de World Photography Organisation, competiția Sony World Photography Awards aniversează în 2017 cea de-a zecea ediție.

Potrivit Agerpres, Adi Bulboacă a fost nominalizat ca finalist la categoria Arhitectură din cadrul competiției Professional, iar Ioana Moldovan la categoria Viață Cotidiană din cadrul aceleiași competiții, ambii înscriind în concurs un portofoliu de lucrări alcătuit din 5-10 imagini. Lista finaliștilor competiției Open îi include pe Alex Andrieși, la categoria Enhanced, Radu Dumitrescu-Elian la categoria Cultură și Sorin Rechitan la categoria Natură. De asemenea, Rareș Taciu a fost nominalizat ca finalist cu o singură fotografie, care a răspuns temei impuse - ''Beauty'' - din cadrul competiției Youth.

Adrian Bulboacă a fost nominalizat la categoria Arhitectură din competiția Professional pentru seria de fotografii intitulată ''Silver Beach Hotel'' (''Hotelul Silver Beach''), care reflectă arhitectura distinctivă a hotelului Silver Beach, cu vedere la Lacul Balaton din Ungaria.

Ioana Moldovan a fost nominalizată la categoria Viață cotidiană din competiția Professional pentru seria de fotografii intitulată ''A country doctor and her calling'' (''Vocația unui medic de țară'') care prezintă povestea medicului Floarea Ciupitu, care profesează de peste trei decenii în satul Gângiova, din sud-vestul României.

Alex Andrieși a fost inclus pe lista finaliștilor în categoria Enhanced din competiția Open cu fotografia ''Far from gravity'' (''Departe de gravitație''), realizată în Grenoble, Franța, o imagine ce ''reflectă blândețea, inocența și fragilitatea copilului'', după cum se arată în comunicat. Născut în România, Alex Andrieși s-a mutat în Franța pe când era copil. Acolo i-a crescut pasiunea pentru cinema și bricolaj și așa a început să creeze propriile sale imagini. 

Radu Dumitrescu-Elian este pe lista scurtă la categoria Cultură a competiției Open cu imaginea ''The Prayer'' (''Rugăciunea''), obținută în Bucovina, ce descrie viața frumoasă și simplă a Paraschivei, o femeie de 76 de ani, care locuiește într-o casă fără electricitate și care își citește rugăciunile la lumina lumânărilor. 

Sorin Rechitan a fost nominalizat la categoria Natură, în competiția Open, pentru imaginea intitulată ''Altai Wanderer'' (''Călătorul din Altai''), o fotografie spectaculoasă alb-negru, a unui alpinist care escaladează Muntele Belukha, cel mai înalt vârf al Munților Altai din Rusia.

Rareș Taciu a ajuns cu fotografia ''Remember'' (''Aducere aminte'') pe lista scurtă în competiția Youth, care le-a cerut tinerilor fotografi, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, să înscrie o singură imagine care să răspundă unor cerințe impuse și temei ''beauty'' (''frumusețe''). 

Nu mai puțin de 227.596 de fotografii din 183 de țări au fost înscrise în competiția Sony World Photography Awards 2017.

Câștigătorii categoriei Open vor fi anunțați la 28 martie, iar cei ai competițiilor Professional și Youth în cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc la Londra, la 20 aprilie.

Lucrările tuturor finaliștilor vor fi expuse alături de fotografiile câștigătoare în cadrul expoziției Sony World Photography Awards & Martin Parr - 2017 de la Londra, între 21 aprilie și 7 mai.

Premiile, care constau în echipament foto de ultimă generație, o excursie la ceremonia de premiere de la Londra și premii în bani în valoare de 30.000 de dolari, recunosc și recompensează cele mai bune fotografii contemporane realizate anul trecut și înscrise în cele patru competiții - Professional, Open, Youth și Student Focus, jurizate anonim de profesioniști recunoscuți în industria fotografică, atent selecționați de World Photography Organisation, o platformă globală de comunicare pentru industria foto, cu o prezență în peste 180 de țări.

 

Comenteaza