Competiţie TIFF dedicată artiştilor clujeni

Competiţie TIFF dedicată artiştilor clujeni
Clujenii pasionați de film- amatori sau profesioniști- au șansa de a-și înscrie creațiile în cadrul Competiției locale TIFF 2012.

Competiţia Locală TIFF 2012 are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului.

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 15 mai, filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 13 iunie 2011 - 15 mai 2012 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, disponibil pe site-ul oficial al festivalului, trebuie trimise la Cinema Victoria.  Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în competiţie până la data de 31 mai 2012.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi va fi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere.

Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat producţiilor "Jucăria" şi "Casa Blanca"

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

 

Competiţia Locală TIFF 2012, dedicată artiştilor locali, este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii. Centrul este situat în fosta fabrică de pensule şi concentrează peste 30 de spaţii de artă contemporană: ateliere de artişti, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.

Mai multe detalii despre Fabrica de Pensule sunt disponibile accesând site-ul: www.fabricadepensule.ro.

Pentru mai multe informaţii despre Competiţia Locală TIFF 2012, vă rugăm accesati pagina dedicată competiției locale.

 

Etichete
Comenteaza