Jazz la muzeu

Jazz la muzeu
Arcuș Trio, revelația jazzistică a acestui an, cântă pentru prima dată la Cluj pe 8 aprilie. Concertul va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Trupa Arcuș Trio, înființată anul trecut de Alexandru Arcuș împreună cu Adi Stoenescu și Marcel Moldovan, ajunge pe 8 aprilie 2016 la Cluj pentru a-și promova albumul de debut, Allotropy. E un album eclectic cu un sound foarte omogen, o combinație de jazz cu muzică electronică și Hammond, care duc parțial în zona performance-ului, grație în mare parte efectelor analogice ce îmbracă saxofonul lui Arcuș. Albumul a fost lansat online pe 10 martie 2016.

„Într-o piață muzicală inundată de subproduse cu suprapretenții, Allotropy se furișează, neinvitat, la petrecere, se așază în capul mesei și mănâncă haiducește, cu mâna. Este unul dintre acele produse pe care gustătorul de muzică de calitate român le obține prea rar și cu prea multă răbdare...", spune Cătălin Toader în revista Sunete, martie 2016.

Muzica Arcuș Trio pornește de la elemente folclorice culese din muzica tradițională românească și balcanică, cernute uneori prin filtre R&B, alteori Hip Hop, degajă sunete specifice prog-rock și post-prog și le așează în groove-ul propriu. Rezultatul este un sound original, unic, deloc sedentar, o narațiune despre locul unde se pot întâlni funk-ul, prog-rockul și urban-jazz-ul.

Biletele costă 30 de lei. Concertul va începe la ora 20.00.

Comenteaza