Oraşul de lego VIDEO

Oraşul de lego VIDEO
Clujul se poate lăuda cu cel mai mare oraş construit din piese de lego. Expoziţia deschisă astăzi cuprinde 5 milioane de piese care cântăresc aproape o tonă. Navele spatiale din Războiul Stelelor, unităţile de poliţie, Ateneul Român, Podul din Londra si trenuleţele ocupă o suprafaţă de 120 de metri pătraţi.

Piesele de lego pouse cap la cap reproduc un oraş modern cu elemente tradiţionale.

"Piesele provind din colecţii private, unele seturi care sunt oficiale au vechime de până la 40 de ani şi sunt majoritatea construcţii ale membrilor asociaţiei, din imaginaţia lor punând în valoare potenţialul sistemului, dincolo de joacă. Expoziţia am montat-o în 2 zile, strânsul materialelor pentru expoziţia ne-a luat 25 de ani", a spus Sever Vlaicu, membru Asociaţia Brickenburg.

Răzvan este unul dintre cei mai tineri expozanţi. Colecţionează seturi lego încă de la vârsta de 5 ani.

"Am adus la invitaţia celor de la Brickenburg acest excavator care funcţionează cu telecomandă, maşina de acolo, ATV-ul şi nava respectivă. Majoritatea seturilor sunt destule de scumpe, dar dacă ai pasiunea şi vrei să investeşti în ea atunci îţi tot iei", explică Răzvan Horvat, expozant.

Gazda expoziţiei este Muzeul Etnografic din Transilvania. Directorul acestuia consideră că încurajarea unor evenimente care stârnesc interesul copiilor va creşte numărul vizitatorilor.

"Noi ne dorim să atingem o ţintă care să depăşească cu mult 50000 de vizitatori anul în vederea candidaturii oraşului la capitală culturală europeană. Pentru anul viitor ne propunem de 1 iunie să facem una chiar şi mai mare şi care să aibă nu doar anvergură naţională, ci una internaţională", a declarat Tudor Sălăgean, director Muzeul Etnografic.

Oraşul în miniatură va rămâne deschis timp de 5 zile, aşa că pasionaţii de lego îl pot vizita până cel târziu duminică. În Noaptea Muzeelor, copiii vor avea la dispoziţie un loc special de joacă cu piese lego.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: L. Ersek/ R. Morea

Comenteaza