Peste o mie de copii au vizionat proiecțiile speciale EducaTIFF. Urmează seminariile de educație cinematografică

Peste o mie de copii au vizionat proiecțiile speciale EducaTIFF. Urmează seminariile de educație cinematografică
Peste o mie de copii au vizionat proiecțiile speciale din cadrul programului de educație cinematografică pentru elevi EducaTIFF, ajuns la cea de-a patra ediție.

Pe categorii de vârstă, copiii au urmărit cinci filme, cele mai apreciate dovedindu- se a fi animațiile: Tabloul / Le Tableau (Franța-Belgia, 2011) și Ursul uriaș / The Great Bear (Danemarca 2011).

Ediția din acest an a EducaTIFF înseamnă și o premieră: pe 1 iunie a fost inaugurat FILM-Y, studioul de film unde copiii își pot realiza propriile producții cinematografice de la A la Z. Proiectul este deja atracția numărul 1 a EducaTIFF-ului și după primele zile peste o sută de copii au realizat deja propriile filme.

„Au venit la studio copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani și ne-au uimit cu entuziasmul, naturalețea, implicarea și cunoștințele lor în domeniul cinematografic. Avem deja rezervată toată perioada de desfășurare a atelierului, care rămâne deschis până în 17 iunie: în timpul săptămânii vin elevi, iar sâmbăta și duminica - familii", a declarat Ramona Șărbu, coordonatorul EducaTIFF.

Un alt proiect al EducaTIFF îl reprezintă seminariile de educație cinematografică, susținute de teoreticianul de film Carsten Siehl de la Institutul German de Film din Frankfurt. Elevii din clasele v-VIII sunt așteptați vineri, 8 iunie, de la ora 10, iar cei de liceu sâmbătă, 9 iunie, tot de la ora 10, la Biblioteca județeană „Octavian Goga".

EducaTIFF 2012 este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului CulturalNaţional, sponsorizat de Petrom şi UPC, sprijinit de Institutul de Film Danez.

 

Etichete
Comenteaza