Scriitorul de Nobel Llosa, superstar la Cluj. Zeci de oameni s-au înghesuit să-i obţină autograful FOTO

Scriitorul de Nobel Llosa, superstar la Cluj. Zeci de oameni s-au înghesuit să-i obţină autograful FOTO
Zeci de persoane l-au asaltat pentru autografe pe cunoscutul scriitor peruan Mario Vargas Llosa, prezent azi la Cluj, a cărui piesă, "O mie una nopţi", a fost prezentată pe scena Teatrului Naţional din municipiu. "Vă mulţumesc că aţi venit alături de mine să sărbătorim reprezentarea într-un mod foarte inventiv a piesei mele", a declarat scriitorul.

"Îi mulţumesc Luminiţei (Luminiţa Ră traducătoarea piesei-n.red.), care a iniţiat punerea piesei mele în scenă, extraordinarei regizoarei (Andreea Iacob-n.red.) care a transpus-o într-un mod foarte creativ şi celor doi actori minunaţi (Ramona Dumitrean şi Matei Rotaru-n.red.)", a transmis de pe scena Teatrului Naţional din Cluj, în urmă cu câteva minute, Mario Vargas Llosa, cunoscutul scriitor, câştigător al premiului Nobel în 2010.

La spectacolul din această seară au asistat aproximativ o mie de persoane, sala teatrului fiind ticsită de public. Au fost prezente foarte multe personalităţi clujene, din toate domeniile de activitate, între care primarul Emil Boc, rectorul UBB Aurel Pop şi oameni de afaceri. Piesa a fost prezentată într-un mod destul de minimalist, cu proiecţii video şi jocul scenic al celor doi protagonişti. La final, reflectoarele au fost îndreptate spre Llosa, aflat în loja centrală alături de soţia sa, iar Ramona Dumitrean a urcat lângă acesta, scriitorul fiind cel care a rostit ultimele paragrafe ale reprezentaţiei.

Ulterior acesta a sosit pe scenă în aplauzele continue ale asistenţei. La ieşire Llosa a fost asaltat de clujeni, care i-au cerut autografe pe cărţi ale sale. Rectorul UBB a fost cel care l-a condus până la ieşire.

Spectacolul prezentat azi la Teatrul Naţional inaugurează vizita lui Mario Vargas Llosa la Cluj. Scriitorul va primi mâine de la ora 11, în Aula Magna a UBB, titlul de Doctor Honoris Causa al UBB, iar marţi la Facultatea de Litere acesta susţine o conferinţă în care dialoghează cu Gabriel Liiceanu.

Comenteaza