Se lucrează de zor la Casa TIFF. Va fi inaugurată peste o săptămână

Se lucrează de zor la Casa TIFF. Va fi inaugurată peste o săptămână
În mai puţin de o săptămână, Clujul va găzdui cea de a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Pe ultima sută de metri au intrat şi pregătirile pentru inaugurarea Casei TIFF. Astăzi, în jurul prânzului, mai mulţi muncitori au îndepărtat panourile de lemn care împrejmuiesc clădirea. De asemenea, în curtea imobilului se ducea o luptă crâncenă cu saci de ciment şi scânduri.

Situat pe Strada Universităţii nr. 6, Casa TIFF este un centru cultural care îşi propune să promoveze educaţia cinematografică şi nevoia de exprimare prin artă, cultivând şi dezvoltând pasiunea pentru film, fotografie, teatru, artele vizuale în general, în rândul clujenilor. Printr-o serie de programe şi iniţiative culturale, menite să se desfăşoare de-a lungul întregului an - ateliere, workshop-uri, proiecţii de film, expoziţii, concerte, spectacole de teatru independent - organizatorii TIFF speră să le poată oferi acestora o alternativă educaţională în zona artelor.

Focusul se va pune pe dezvoltarea şi încurajarea creativităţii tuturor celor pentru care filmul şi celelalte arte reprezintă mai întâi o pasiune puternică, iar apoi poate chiar un mod de a trăi.

"Un vis de demult, un proiect ambiţios al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, Casa TIFF reprezintă dorinţa organizatorilor festivalului de a crea un centru de cultură unic, al cărui scop este să provoace talentele la dialog, să inspire, să educe şi să deschidă noi oportunităţi clujenilor. Astfel, în centrul istoric al Clujului, Casa TIFF s-a născut din pasiune pentru oameni pasionaţi - mai mult de 1000 de m2, renovaţi complet şi transformaţi într-un centru cultural modern, care dispune de săli de conferinţe şi întâlniri, spaţii ideale pentru organizarea unor serii de workshopuri şi traininguri aplicate, o cafenea şi o terasă, cât şi un club la subsolul clădirii", se arată într-un comunicat remis presei.

TIFF 2012 are loc în perioada 1-10 iunie.

Etichete
Comenteaza