Spectacole de la Operele clujene, premiate sâmbătă la Gala Premiilor Operelor Naţionale

Spectacole de la Operele clujene, premiate sâmbătă la Gala Premiilor Operelor Naţionale
Prima ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale va avea loc sâmbătă, la Iaşi, a anunţat managerul Operei Naţionale Iaşi, Beatrice Rancea, care a catalogat evenimentul drept "un Oscar al operelor din România".

Gala se va desfăşura sâmbătă seară, de la ora 21.00, la Teatrul Naţional din Iaşi, la iniţiativa Operei Naţionale Iaşi, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Judeţean Iaşi.

"Pentru prima dată, mari artişti ai acestui domeniu vor fi premiaţi şi omagiaţi. Ne-ar fi trebuit câteva luni pentru organizare, dar totul s-a făcut repede. Vom avea aproximativ 200 de invitaţi din ţară şi străinătate, personalităţi marcante urmând să primeasă sau să înmâneze premii", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale din Iaşi.

Rancea a spus că, pe viitor, gala va stimula operele din ţară să facă spectacole cât mai bune, ea precizând că evenimentul se va desfăşura la Iaşi în fiecare an.

"Vor fi premiate spectacole de la Operele Naţionale din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Constanţa, precum şi de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Se vor acorda premii la 14 categorii, între care, pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun dirijor sau cea mai bună solistă de balet", a spus Beatrice Rancea.

Potrivit acesteia, câştigătorii vor primi plachete, statuete şi premii în bani. Pentru eveniment au fost confecţionate statuete de mărimea celor înmânate la Gala Premiilor Oscar. Acestea sunt confecţionate din metal şi sunt acoperite cu aur şi cupru.

Conform organizatorilor galei, costul evenimentului depăşeşte suma de 400.000 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a precizat că se poate vorbi despre o renaştere culturală la Iaşi, după ce în urmă cu câteva săptămâni tot la Iaşi a fost organizată şi Gala UNITER.

"Astfel de evenimente aduc imagine oraşului nostru. Consiliul Judeţean sprijină creaţia artistică, alocând fonduri importante pentru fenomenul cultural", a spus Adomniţei.

Managerul Operei Naţionale Iaşi, Beatrice Rancea, a mai afirmat că de anul viitor gala va fi organizată în luna septembrie.

 

Comenteaza