Ultima zi de TIFF! Ce mai poți vedea și unde/ Filmul care încheie oficial festivalul în Piața Unirii

Ultima zi de TIFF! Ce mai poți vedea și unde/ Filmul care încheie oficial festivalul în Piața Unirii

Ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Transilvania se încheie, după 11 zile dedicate cinematografiei, cu o comedie care va putea fi văzută pe ecranul din Piața Unirii luni seara.

A 11-a zi de TIFF, și ultima din această ediție, este în desfășurare. Uite câteva recomandări din program:

Cu o energie vibrantă și curajos, la Cinema Victoria azi de la ora 15.00: Singură cu tata / Scrapper în care o fată de 12 ani își cunoaște cu adevărat tatăl înstrăinat. Nominalizat la BAFTA 2024 (Outstanding British Film of the Year), premiat la #Sundance2023 cu Marele Premiu al Juriului (World Cinema - Dramatic).

Filmul-surpriză, Limonov, ora 15.30, la Cinema Teatru Florin Piersic, direct din Competiția #Cannes2024 adus, cu starul Ben Whishaw în rol principal. Povestea dizidentului Eduard Limonov, expulzat de regimul sovietic în anii '70, scriitor , opozant incomod al regimului de la Kremlin și agitator politic.

Ora 19.30, la Cinema ARTA de la Fascinația luminii / Obsessed with Light sau cum arăta o artistă care a schimbat fața artei în primii ani ai secolului trecut: Loïe Fuller. Mișcare, culoare, lumină. I-a inspirat printre alții și pe: Red Hot Chili Peppers, Taylor Swift, Bill T. Jones sau Shakira. #justfamous.

Acest vortex de emoții, brici executat și cu o estetică deosebită, cu Rooney Mara impecabilă și un actor mexican de neoprit (Raúl Briones Carmona): Povești din bucătărie / La Cocina de la #Berlinale2023, un film la Cinema Victoria de la ora 19.00 cu care poți să-ți închei festivalul lejer într-o stare de mulțumire totală.

Vedete în festival, cu soldout-uri până acum, Bestia (18.00) și Dogman (20.45), aduse din Competiția La Biennale di Venezia sunt în seara asta pe ecranul minunat de la Cinema Teatru Florin Piersic și merită să știi.

TIFF-ul se închide oficial cu comedia Fericiții câștigători / Lucky Winners în Piața Unirii de la 21.45.

Comenteaza