Viaţa unui copil, într-un documentar clujean în trei părţi, de la copilărie la maturitate

Viaţa unui copil, într-un documentar clujean în trei părţi, de la copilărie la maturitate
Documentarul „Tărâmul liniştii", realizat în 2002, va avea o continuare, cu protagonistul - un copil - care a ajuns acum adolescent.

Regizorul Robert Lakatos îşi prezintă lucrarea la evenimentul „Portrete de film", unde va fi proiectat documentarul din 2002, care urmăreşte povestea unui băieţel surdomut din Ghimeş, care urmează cursurile unei şcoli speciale din Cluj, şi care primeşte un aparat de fotografiat. Protagonistul a ajuns între timp la adolescenţă.

Robert Lakatos spune pentru ziuadecj.ro că a doua parte a documentarului este deja montată, cel puţin într-o primă versiune, dar că aceasta nu va fi făcută publică decât peste câţiva ani, o dată cu o a treia parte a documentarului. "Filmarea e gata, dar nu mă grăbesc s-o montez. La partea a treia voi începe filmarea peste câţiva ani şi voi prezenta atunci şi partea a doua. E viaţa unui copil, pe care o urmăresc de la 10 ani. Acum, la partea a doua, are 19 ani, şi vom face partea a treia a filmului când va fi deja adult", spune Lakatos.

În ce priveşte bugetul, acesta este "foarte mic. e un proiect foarte low-budget", dar Lakatos spune că în următorii ani costurile vor creşte substanţial, "sunt cheltuieli pe care încă nu le-am făcut, cum ar fi designul de sunet, pe care va trebui să le fac atunci".

Proiecţia şi discuţia au loc miercuri la ora 20, în noua sală studio a Teatrului Maghiar de Stat.

După proiecţie, regizorul discută cu publicul.

Robert Lakatos este cunoscut pentru că a regizat coproducţia ungaro-austriaco-germană "Bahrtalo!", premiată la mai multe festivaluri europene şi difuzată şi în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Comenteaza