Video Cum a reușit Floreștiul să scape de paradigma de „dormitor al Clujului”. Primarul: „Avem acest focus de a ridica calitatea vieții pentru ca cetățenii să nu meargă în alte localități”
- Scris de Sergiu Vlăgea
- 16 Apr 2025, 12:48
- Administraţie
- Ascultă știrea

Edilul Bogdan Pivariu spune că în cea mai mare comună din țară s-a creat un ecosistem care produce locuri de muncă și noi locuri la creșă/grădiniță/școală pentru ca locuitorii Floreștiului să nu mai fie nevoiți să facă naveta, în special, la Cluj-Napoca.
Primarul din Florești a vorbit, la ZIUA LIVE, despre proiectele care au schimbat și care vor schimba fața comunei pe care o administrează.
„Centura Metropolitană este un proiect mare, foarte așteptat, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură. Va deservi zona Metropolitană, județul și întreaga regiune pentru că Florești - Cluj-Napoca este cel mai aglomerat drum din România. Nu poate decât să ne bucure că încep lucrările la primul tronson al Centurii Metropolitane. Traficul va fi deviat pe două benzi pe sens.
De asemenea, noi am terminat un proiect și am ținut foarte mult să fie terminat înainte ca această deviere să fie făcute. Am desființat un sens unic și circulația desfășurându-se pe strada Răzoare pe două sensuri se poate ajunge dincolo de această deviere. Cred că doar viteza de rulare va fi afectată, care oricum era mică în primele ore ale zilei”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.
Pivariu: „Avem focusul de a menține cetățenii Floreștiului la ei acasă”
„Pe lângă acest focus pe care îl avem în zona de infrastructură, avem și focusul de a menține cetățenii Floreștiului la ei acasă. Este un lucru foarte important că Floreștiul se depărtează de acea paradigmă de «dormitor al Clujului». Apar noi locuri de muncă, noi oportunități, locuri de locuit. Dacă doar construiești locuri unde lumea să doarmă este normal să apară un dormitor. Ne-am îndepărtat de această paradigmă și deja am creat o infrastructură în Florești.
În bugetul de investiții din acest an, nu mai puțin de 47% este dedicat infrastructurii educaționale. Vom mări capacitatea școlilor din Florești cu aproximativ 2.800 de locuri. Este mai mult decât necesarul actual. Asta facem doar acum, dar nu ne vom opri aici. Urmează să dăm o grădiniță în folosință. Avem o creșă unde avem contractul semnat. Există o mulțime de proiecte în această zonă a educației.
Am creat un ecosistem care, pe orizontală, dezvoltă locuri de muncă la noi acasă, iar pe verticală sunt foarte multe alte businessuri care se pot branșa acolo pentru că așa este normal să se întâmple. Automat apare și o dezvoltare a zonei private, lucru pe care ni-l dorim. Deci avem acest focus de a ridica calitatea vieții în Florești pentru ca cetățenii să nu meargă în alte localități, cu precădere în municipiul Cluj-Napoca”, a explicat primarul din comuna Florești.