Din proiectul bugetului de stat pe 2013 lipsesc banii pentru marile proiecte ale Clujului VIDEO

Din proiectul bugetului de stat pe 2013 lipsesc banii pentru marile proiecte ale Clujului VIDEO
Din proiectul bugetului de stat pe 2013 lipsesc banii pentru marile proiecte ale Clujului.

Preşedintele PSD Cluj a răspuns criticilor venite din partea opoziţiei şi a anunţat că USL are pe agendă patru mari proiecte pentru Cluj. Remus Lăpuşan a arătat cu degetul şi spre guvernarea PDL, despre care spune că nu a alocat bani pentru judeţ. În replică, parlamentarii opoziţiei acuză USL că şi-a bătut joc de clujeni şi spun că nu vor vota legea bugetului.

Remus Lăpuşan susţine că în bugetul de anul acesta sunt prevăzuţi pentru judeţul Cluj la fel de mulţi bani ca şi anul trecut. "Sunt câteva proiecte foarte importante pentru cei de la USL, inclusiv pentru mine şi pentru colegii mei din PSD, legate de dezvoltarea aeroportului, de finalizarea autostrăzii, respectiv continuarea lucrărilor la autostradă, spitalul regional de urgenţă şi extinderea Tetarom", spune Lăpuşan. "Dacă luăm simple cifre, execuţia pe 2012 cu cea propusă pe 2013 o să vedem că există practic aceeaşi sumă".

În replică, parlamentarii PDL spun că actualul buget reprezintă o bătaie de joc la adresa clujenilor. "Nici unul din aceste proiecte nu au fost prinse în buget şi nu vor fi prinse în buget", spune senatorul PDL Alin Tişe. "Tocmai din acest considerent, în calitate de senator al Clujului, în condiţiile în care Clujul a fost uitat, nu voi susţine această bătaie de joc la adresa clujenilor".

Proiectul de buget pentru 2013 se află în discuţii la Parlament. Bugetul urmează să fie adoptat în şedinţa comună a celor două camere.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza