Beyfin dă bowlingul pe apartamente

Beyfin dă bowlingul pe apartamente
Dezvoltatorul vrea să schimbe destinaţia clubului construit în cartierul Gheorgheni. Prima opţiune, cămin pentru studenţi, s-a dovedit neviabilă.

 Terenurile aflate de-a lungul arterei Alexandru Vaida Voevod au atras alte tipuri de funcţiuni şi servicii în afara blocurilor ridicate în zona lacurilor, a mallului şi a celor două universităţi, Babeş-Bolyai şi Dimitrie Cantemir. 

 

Societatea Beyfin România a solicitat în iunie un certificat de urbanism pentru terenul de pe Al. Vaida Voevod, având în plan extinderea, etajarea şi schimbarea destinaţiei clădirii existente, din club de bowling în cămin studenţesc. Ideea proprietarilor era de a transforma centrul de distracţii amplasat în zona universităţilor din cartierul Gheorgheni,  care nu s-a dovedit a fi o afacere cu profit mulţumitor, în miniapartamente pentru studenţi.

 

“Din discuţiile cu arhitecţii şi cu cei de la primărie, am înţeles că nu este oportună o astfel de modificare, aşa că ne vom reorienta. Am aflat abia de două-trei zile, încă nu am stabilit alte planuri, dar ne vom gândi la variante. Centrul de bowling l-am închis pentru că nu mergea, nu aveam suficienţi clienţi, aşa că oricum vrem să facem altceva acolo”, a spus directorul Beyfin România, Augustin Abrudan.

 

în perimetrul în care se află mallul şi facultăţile ar urma să mai apară noi clădiri, destinate unor funcţiuni mixte, şi chiar un hotel, recent aprobat. în aprilie a fost acordat un aviz pentru un Plan Urbanistic Zonal al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism în favoarea lui Vasile Velcherean, care vrea să realizeze un hotel pe terenul de 3.628 mp din vecinătatea Iulius Mall.

 

 în acest sens, proiectanţii au solicitat o modificare de încadrare a zonei în care se află terenul. Aceasta are destinaţia de campus universitar, dar proprietarii parcelelor vor să aibă posibilitatea de a construi clădiri cu funcţiuni de centru de afaceri, cu înălţime medie şi mare. Ei au studiat amplasarea unui sens giratoriu în zona str. A. Vaida Voevod – Aleea Slănic, iar o suprafaţă de 100 mp va fi cedată de către beneficiar pentru realizarea acestei intervenţii.

 

în zona destinată campusului universitar şi unor activităţi legate de culte se propune introducerea unui alt tip de funcţiuni: instituţii, servicii şi echipamente publice, servicii de interes general, manageriale, tehnice, profesionale, sociale, colective şi personale, comerţ, hoteluri, restaurante, loisir, activităţi productive mici, nepoluante şi chiar şi locuinţe.

 

 Vara trecută, societăţile Clar Import Export şi Meridio au primit avize pentru realizarea unor funcţiuni mixte, în imobile de cinci etaje, în zona Al. Vaida Voevod – T. Mihali. Pe cele două parcele alăturate ce aparţin celor două societăţi, de câte 354 mp, s-a propus realizarea unor clădiri în formă de U, simetrice, în regim de construire cuplat, cu regim de înălţime de subsol, demisol, parter şi cinci etaje.

 

Apartamente în Baciu

 

Până să stabilească destinaţia fostului centru de bowling din oraş, Beyfin se va apuca de construcţia unor imobile de locuinţe în Baciu. Reprezentanţii societăţii au anunţat că au demarat lucrările de infrastructură pentru ansamblul rezidenţial. Proiectul prevede 16 blocuri, cu câte 16 apartamente, pe un teren de 23.500 mp.

 

 “Anul acesta am vrea să ridicăm trei sau patru imobile. Probabil nu se vor vinde rapid apartamentele, dar nu ne grăbim. Vom avea şi spaţii verzi. Sunt blocuri de două etaje, cred că vor fi clienţi care să caute aşa ceva, iar preţul de vânzare va fi de aproximativ 600 euro/mp”, a spus Abrudan. Beyfin mai deţine un hotel în Piaţa Avram Iancu, finalizat, care încă nu este dat în folosinţă.

 

Comenteaza