Camelia şi Genoveva îşi fac fabrică de mobilă la Cluj FOTO

Camelia şi Genoveva îşi fac fabrică de mobilă la Cluj FOTO
Cele două antreprenoare negociază preluarea unei unităţi de producţie în Floreşti şi vor să dezvolte un sistem integrat de design interior şi exterior, cu bibliotecă virtuală, showroom-uri şi depozite pentru care au deja solicitări şi din străinătate.

Genoveva Hossu, fondatoarea showroomului de decoraţiuni Ingeno Cluj, şi Camelia Şucu, investitoare în industria mobilei şi în comerţ, au devenit asociate din decembrie 2015.

„Camelia Şucu a preluat 60%, iar împreună ne vom implica în noul concept. Vor fi câte două showroom-uri la Cluj şi la Bucureşti, Natuzzi Store şi Class Living, plus încă unul pentru segmentul low-cost, printr-o investiţie de 500.000 de euro. Pentru fabrica de mobilă ne aflăm acum în negocieri.

Ideea este de a implementa un concept de amenajare a locuinţei ţinând cont de profilul persoanei care urmează să stea în ea, de pasiuni, de animale. Bugetul alocat locuinţei este foarte important, de la el pornim întotdeauna. Va fi implicată o echipă întreagă: ingineri, arhitecţi, structurişti, pentru că vom oferi soluţii la cheie, nu numai servicii de consultanţă, ci şi design exterior, decoraţiuni, chiar şi instalaţii.

În curând vom da în funcţiune cea mai mare bibliotecă virtuală de design interior din România. Showroom-urile sunt gândite în sistem interactiv, unul dintre acestea urmând să fie deschis din septembrie la Cluj-Napoca, pe Calea Bucureşti. Avem solicitări să deschidem şi la Anvers, ne gândim serios şi la acest aspect”, mărturiseşte Genoveva Hossu.  
 
„De ceva vreme o urmăream pe Kelly Hoppen - are tot ce-mi place la o femeie de afaceri: talent, pasiune, imaginaţie, ambiţie, instinct - când am avut surpriza să-i găsesc un corespondent pe piaţa de design interior din România: Genoveva Hossu, de altfel absolventă a cursurilor Şcolii Hoppen. Am început să-i urmăresc proiectele, să o descopăr puţin câte puţin”, spune Camelia Şucu.
 
Participă la Elle Decoration cu o cabană din Sinaia

După mai multe astfel de proiecte materializate în România, antreprenoarea clujeană vrea să promoveze aici conceptul de chalet, o cabană mai complexă, pentru care există o cerere în creştere. Ea va participa în acest an, cu proiectul unei cabane ridicate din buşteni la Cota 1400 din Sinaia, la competiţia Elle Decoration. În locuinţa amenajată în stil rustic televizorul este susţinut de un buştean imens, balconul are balustrade de sticlă şi lemn, interiorul e plin de lână şi de covoare miţoase pentru a conferi un spaţiu un plus de intimitate şi senzaţia de confort. 
 
Prima asociaţie de profil din România
 
O primă organizaţie din acest domeniu îşi va face apariţia în curând în ţara noastră, iniţiată de cele două întreprinzătoare. Platforma de parteneriat strategic în industria designerilor și decoratorilor își propune să agrege o comunitate restrânsă de lideri cu portofolii recunoscute, care să funcționeze ca modele și care să beneficieze de avantaje concrete în proiecte, dar şi să contribuie la educarea pieței, care să perceapă designul interior ca pe un business full-service profesionist și de sine stătător, cu standarde, rigori proprii şi pe care să îl valorizeze corect.
 
A trecut de la medicină la afaceri
 
Camelia Şucu este medic de profesie, dar a intrat apoi în mediul de business, devenind una dintre cele mai bogate femei din România. În 2007 şi-a vândut cu 40 de milioane de euro acţiunile pe care le deţinea la Mobexpert. Controlează companiile Piaţa de Gros Abundia, profilată pe comerţ cu legume şi legume şi fructe, în care a investit 5 milioane de euro, şi Iconic Health, axată pe producerea şi comercializarea sucurilor naturale din legume şi fructe. De asemenea, deţine mai multe terenuri şi ferme. 

Comenteaza