Aegon România absoarbe structura similară din Polonia

Aegon România absoarbe structura similară din Polonia
Compania Aegon Asigurări de Viaţă SA, înfiinţată la Cluj, a absorbit compania poloneză Aegon TuZ, deţinută de grupul olandez Aegon, anunţă astăzi compania clujeană.

Dosarul a fost depus la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în iar procesul de fuziune va începe după aprobarea acestuia de către instituţia de reglementare. "Vom beneficia de experienţa de peste zece ani a colegilor din Polonia", spune directorul general al companiei clujene, Silvia Sîrb, care este şi reprezentantul Aegon Olanda în România. Procesul de absorbţie constă în trei etape majore: deschiderea de către Aegon Polonia a sucursalei sale de asigurări de viaţă în România, fuziunea transfrontalieră a acesteia cu Aegon Asigurări de Viaţă SA şi respectiv integrarea operaţională. "Efectele fuziunii vor consta în integrarea proceselor de back office şi transferul de know-how", mai spune Sîrb.

Operatiunea de fuziune dintre cele două companii face parte din planul strategic de dezvoltare a grupului olandez în zona Europei Centrale şi de Est şi urmăreşte creşterea eficienţei operaţionale.

Compania de pensii private, a doua linie de business a grupului în Romania, nu va fi afectată de acest proces, explică Gabor Kepecs, directorul Aegon pentru Europa Centrală şi de Est. "Abordarea va contribui la creşterea randamentului utilizării capitalului prin procese operaţionale eficiente", spune el.

Aegon TuZ e prezentă pe piata poloneză din 1999 şi a fost preluată de grupul financiar olandez în decembrie 2005.

Aegon Asigurări de Viaţă SA este înregistrată juridic în Floreşti, pe strada Avram Iancu, de la începutul anului 2008 iar vânzările au început în 2009.

 

Etichete
Comenteaza