După falimentul Malev, Wizz Air anunţă investiţii de 100 de milioane de dolari la Budapesta

După falimentul Malev, Wizz Air anunţă investiţii de 100 de milioane de dolari la Budapesta
Compania aeriană low-cost Wizz Air, cu o bază operaţională la Cluj, a anunţat astăzi că-şi extinde baza din Budapesta şi investeşte în capitala Ungariei 25 de miliarde de forinţi (100 de milioane de dolari). Anunţul vine după ce operatorul de stat Malev şi-a declarat falimentul în această dimineaţă.

Wizz Air a anunţat azi că, începând din martie, compania va adăuga două noi aeronave Airbus A320 bazei din Budapesta, o creştere de 66% a capacităţii.

Aceasta a crescut estimările în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 1,4 la 2 milioane. Acest lucru va rezulta în crearea a 700 locuri de muncă directe şi indirecte în Ungaria. Compania va lansa o nouă rută şi va creşte frecvenţele pe cele existente, numărul de zboruri săptămânale aproape dublându-se, de la 67 la 129, explică operatorul, într-un comunicat de presă.

Compania aeriană de stat ungară Malev şi-a anunţat în această dimineaţă falimentul şi a suspendat toate cursele, inclusiv cele de la Cluj. Vezi aici toate detaliile

Etichete
Comenteaza