Apartamentele noi din Cluj-Napoca, în continuă scumpire. Cât a crescut prețul pe metru pătrat în ultima lună

Apartamentele noi din Cluj-Napoca, în continuă scumpire. Cât a crescut prețul pe metru pătrat în ultima lună
| Foto: ocskaymark - Depositphotos.com

Cluj-Napoca rămâne „fruncea” imobiliarelor din România, cu prețuri medii care se apropie de un nou prag psihologic.

Prețurile apartamentelor noi din orașele mari continuă să crească susținut, cu până la +4% în Timișoara sau Constanța în ultimele 30 de zile, conform datelor unei agenții de imobiliare. Singura excepție notabilă este Iașiul, unde asistăm la o evoluție contrară celei înregistrate în celelalte mari centre urbane. De asemenea, asistăm la creșteri ale prețurilor apartamentelor și în orașele medii analizate, cu Oradea în prim plan (+1.8%). Creșteri de preț au avut loc și în Sibiu și Craiova.

Apartamente tot mai scumpe la Cluj-Napoca. Prețuri aproape de un nou prag psihologic

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară pentru cumpărătorii interesați de un apartament. Cu o creștere de 3% doar în ultimele 30 de zile, prețul mediu solicitat pentru proprietățile rezidențiale noi din muncipiu a ajuns la sfârșitul lunii mai la valoarea de 2.960 euro/mp util. Ritmul anual de creștere pentru apartamentele scoase la vânzare în acest oraș s-a menținut în jurul valoriii de 10% atât pentru prețul mediu general, cât și pentru cele două segmente principale, nou și vechi. Prețul mediu solicitat pentru apartamentele vechi este de 2735 euro/mp, potrivit imobiliare.ro.

„1598 euro/mp util este noua valoare record pe care o înregistrează Indicele la nivel national, consecința unui ritm anual de apreciere de 11.4%, depășind ușor prognozele noastre de la începutul anului când estimam o creștere anuală de până în 10 procente. Cererea ridicată pune presiune pe preț și va continua să o facă și în lunile următoare, conform datelor de care dispunem, însă nu este un fenomen îngrijorător, ci mai degrabă un reglaj normal al raportului dintre cerere și ofertă”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.”

Comenteaza