Asociaţiile de oieri şi văcari vor să aibă acces pe păşunile primăriilor

Asociaţiile de oieri şi văcari vor să aibă acces pe păşunile primăriilor
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a avut o întâlnire cu Claudiu Frânc, liderul Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, cu preşedintele Federației Oierilor de Munte, Eugen Gontea, şi cu reprezentanți ai organizaţiei Pro Agro prin care asociațiile crescătorilor de animale și cooperativele să îndeplinească condiţia de fermier eligibil pentru schema de plăți directe.

Ei au discutat posibilitatea ca formele asociative ale crescătorilor să aibă alocate coduri temporare pe pajiștile concesionate de la consiliile locale unde se deplasează și pășunează animalele membrilor. A reieșit necesitatea identificării unor soluții pentru a veni în sprijinul cererii asociaților, pentru clarificarea aspectelor ce țin de legătura între asociaţii, cooperative şi animalele membrilor. 
 
O altă concluzie a vizat transmiterea către Asociația Comunelor din România şi către prefecturi a semnalelor venite din teritoriu privind pentru a nu rezilia contractele de arendare ale pășunilor, având în vedere cadrul legal existent. A fost agreată ideea de a continua discuțiile cu experţii tehnici din cadrul Direcţiei Generale de Dezvoltare Rurală privind măsurile de agromediu - schemele aplicate pe partea de dezvoltare rurală în ce privește partea de agromediu şi climă.

Comenteaza