"Avantajele Timișoarei față de Cluj: infrastructura și autostrada"

Dezvoltatorul imobiliar Virgil Tornoreanu, acționar al Werk Property Group (WPG), a prezentat principalele avantaje ale municipiului Timișoara față de Cluj-Napoca.

“Există o limită a dezvoltării în Cluj, față de Timișoara, care nu are limită de dezvoltare. Timișoara mai are un avantaj față de Cluj: infrastructura și accesul la autostradă. Este o problemă să faci un drum între Timișoara și Cluj. Un astfel de drum durează foarte mult, circa trei-patru ore”, a menționat omul de afaceri.

WPG va livra până în decembrie proiectul de birouri Vox Technology Park, care presupune construirea unei clădiri de birouri de 35.000 mp, a precizat Tornoreanu. Proiectul este preînchriat în proporție de 53,95%, investiția de 27,5 milioane euro fiind asigurată integral din resurse proprii. 

Compania face parte din grupul de companii Werk, care a investit și a construit în ultimii ani în Timișoara 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri. Unul dintre acționari este omul de afaceri Virgil Tornoreanu, care deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions. 

Tornoreanu a emigrat în Austria în 1990, unde a făcut studii, a lucrat în construcții și a avut și propria afacere împreună cu un partener. În 2006, omul de afaceri s-a întors în România pentru afaceri, dar nu și pentru a locui aici. El a deschis o firmă IT în România, iar ulterior s-a implicat și în construcții.

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară C&W Echinox, la nivelul orașelor de importanță regională din România, cea mai dezvoltată piață de birouri este Cluj-Napoca, cu un nivel de 0,74 mp/locuitor, urmată de Iași (0,5 mp/locuitor) și Timișoara (0,45 mp/locuitor). 

Dezvoltatorii de spații de birouri ar trebui să livreze în acest an 10 proiecte care însumează 219.500 mp, suprafață în scădere cu 37% față de cea finalizată în 2016, dar o mare parte din proiectele anunțate au șanse mari să fie amânate pentru 2018, a declarat directorul general al companiei de consultanță imobiliară JLL, Silviana Petre Badea, pentru News.ro.

Comenteaza