Banca Transilvania, profit de sute de milioane de lei în primul semestru

Banca Transilvania, profit de sute de milioane de lei în primul semestru
| Foto: Arhiva

Profitul net consolidat raportat de Banca Transilvania în primul semestru din acest an, este în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Grupul Financiar Banca Transilvania a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net consolidat de 864,6 milioane lei, din care cel al băncii este de 662,71 milioane lei, conform unui comunicat remis vineri.

În primele şase luni, BT a depăşit 'borna' de 400.000 de carduri de credit, iar volumele tranzacţionate la cumpărături cu cardurile STAR au crescut cu 43%. De asemenea, banca a depăşit pragul de 1 miliard euro credite în sold ale IMM-urilor din România şi avea peste 32.000 de companii mici şi mijlocii creditate. Au fost acordate aproape 100.000 de împrumuturi noi clienţilor persoane fizice, IMM şi Corporate.

'Creşterea organică şi profitabilitatea BT sunt impresionante şi ştim că de acum încolo avem o responsabilitate mai mare faţă de clienţi şi economia României. Suntem pregătiţi să susţinem în continuare companiile şi populaţia pentru a-şi finanţa investiţiile şi aspiraţiile. Poziţia noastră pe piaţă, situaţia financiară extrem de solidă şi resursele de care dispunem ne permit să creştem ca business şi să contribuim în continuare la dezvoltarea economică a României', a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie Banca Transilvania.

Grupul Financiar Banca Transilvania are active totale de 75,3 miliarde lei, din care 62,9 miliarde lei este BT individual, creditele nete reprezentând 50% din activele Grupului BT. Grupul gestionează în România credite de 37,89 miliarde lei, din care 31,35 miliarde lei sunt acordate prin Banca Transilvania. Creditele acordate clienţilor de către BT au crescut cu 4,8% în sold, faţă de decembrie 2017.

Depozitele clienţilor au ajuns la 61,48 miliarde lei, din care 40,09 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,39 miliarde lei, depozite ale persoanelor juridice. Raportul credite/depozite BT era de 66% la sfârşitul semestrului I 2018. 

Banca Transilvania avea la finele lunii iunie o reţea de 43.000 de POS-uri şi aproape 1.800 ATM-uri, bancomate multifuncţionale (BT Express Plus) şi automate de plăţi (BT Express).

Comunicatul menţionează că integrarea Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing în Grupul Financiar BT este în plină desfăşurare, în grafic cu planul ambiţios propus de Banca Transilvania. 

'Experienţa clienţilor Bancpost pe parcursul integrării şi optimizarea costurilor în cadrul Bancpost sunt priorităţile celor două bănci. Imediat ce Banca Transilvania va primi aprobările specifice acestei etape, va face public planul de migrare a clienţilor. Strategia replicării succesului BT în Republica Moldova, la Victoriabank, este în parametrii aşteptaţi, iar cel mai important pas în acest sens a fost reorganizarea activităţii pe două linii principale de business, Retail şi Corporate', se subliniază în comunicat.

Comenteaza