Bună Ziua mai scump, Plopilor se ieftineşte. Cu cât se vând apartamentele în cartierele Clujului, la început de toamnă

Bună Ziua mai scump, Plopilor se ieftineşte. Cu cât se vând apartamentele în cartierele Clujului, la început de toamnă

Pe segmentul apartamentelor de vânzare, prețurile au înregistrat o stagnare, adică prețul mediu de cumpărare al unui metru pătrat la nivelul municipiului a fost de 1.571 euro/mp, cu 1,74% mai ridicat față de luna precedentă.

Față de luna august, când se constatau creșteri mai importante de prețuri de 8-9%, pe fondul relaxării restricțiilor, în luna septembrie prețurile au stagnat și au avut doar o ușoară variație de +/- 0,25%- 3,3% în majoritatea cartierelor.

Astfel, în cartierul Mănăștur la apartamente de vânzare indicele Blitz a crescut cu 0,34%, până la valoarea de 1.471 euro/mp (+ de la 1.466 euro/mp), iar în cartierul Grigorescu s-a înregistrat o creștere de 2,2%, până la valoarea de 1.609 euro/mp (+ de la 1.573 euro/mp).  Cea mai importantă creștere, a fost înregistrată în cartierul Bună Ziua, de 8,53%, până la valoarea de 1.692 euro/mp (+de la 1.559 euro/mp), pe fondul intrării pe piață la tranzacționare în zonă a unor oferte la prețuri mai ridicate.

Pe de altă parte, sunt de scos în evidență și anumite scăderi notabile de prețuri, în special în cartierele Florești, Iris, Mărăști și Plopilor, scăderi în marja de 3,3 – 3,6%. Mai exact, prețul pe metru pătrat în zona Iris a avut valoarea de 1.345 euro/mp, iar în Mărăști de 1.609 euro/mp la apartamentele de vânzare. În zona Plopilor a avut loc o scădere mai importantă de 6,53%, de la 2.095 de euro/mp la 1.958 de euro/mp, aceasta fiind de altfel singura scădere mai semnificativă de preț la nivelul municipiului Cluj.

În zona centrală nu s-au înregistrat fluctuații majore din punct de vedere al evoluției prețurilor, valoarea pe mp fiind în continuare 1.974 euro la apartamentele de vânzare, înregistrând astfel o creștere ușoară de 0,25%. De altfel, piața imobiliară în zona centrală a avut o evoluție destul de rigidă cu variații de creștere de sub 1% de-a lungul întregului an, sub forma unei curbe aproape plane pe durata celor 9 luni ale lui 2020.

În zona Floresti, prețurile la apartamentele de vânzare au înregistrat o ușoară scădere de 3,36% până la 920 euro/mp (de la 952 euro/mp), interesul potențialilor cumpărători rămânând unul crescut pentru această zonă.
Și în cazul acestui cartier, curba de evoluție a fost una aproape plană de-a lungul întregului an, fără fluctuații majore, deși s-a menținut per total pe un trend ușor ascendent. Prețurile au crescut pe durata ultimelor nouă luni ale anului de la minimul de 890 de euro/mp în ianuarie la 920 euro/mp în septembrie 2020. Cartierul Florești este o zonă cu cele mai mici prețuri la apartamentele de vânzare din Cluj, și beneficiază de o dezvoltare imobiliară spectaculoasă. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza