Carnea de vită imprimată 3D va ajunge în restaurantele din Europa la sfârșitul anului 2022

Carnea de vită imprimată 3D va ajunge în restaurantele din Europa la sfârșitul anului 2022

Carnea de vită imprimată 3D va ajunge în mii de restaurante din Europa până la sfârșitul anului 2022. Cel puțin acesta este scopul start-up-ului israelian Redefine Meat, care vrea să devină cea mai mare companie de carne vegană din lume, scrie Retail Detail.

Compania israeliană Redefine Meat și-a început expansiunea în Europa și susține că a găsit o alternativă care are aceeași textură și gust precum carnea de vită.

Fripturile pe bază de plante sunt produse cu ajutorul unei imprimante 3D, unde țesutul muscular, țesutul adipos și sângele sunt imitate cât mai atent posibil folosind ingrediente alternative ca soia, mazăre, sfeclă roșie și grăsime de nucă de cocos.

În acest moment, carnea de vită 3D este disponibilă în doar câteva restaurante exclusiviste, dar până la sfârșitul anului viitor ar trebui să ajungă în mii de locații. De asemenea, start-up-ul va deschide unități de producție în Europa, în regiunea de sud a Țărilor de Jos, în primăvara viitoare. Friptura pe bază de plante ar trebui să fie disponibilă în Țările de Jos și Belgia în martie sau aprilie.

„Creșterea producției va fi necesară pentru a face prețurile mai accesibile. În timp, friptura pe bază de plante ar trebui să coste la fel de mult precum carnea de vită”, a declarat Bark pentru ziarul belgian De Standaard.

Compania israeliană are deja în portofoliu produse alternative la carnea tocată, kebab, cârnați și friptură de miel. Potrivit fondatorilor start-up-ului, carnea vegană are un impact cu 95% mai mic asupra mediului față de cea tradițională.

Etichete
Comenteaza