Carpatair caută scuze şi atacă în disperare VIDEO

Carpatair caută scuze şi atacă în disperare VIDEO
Compania aeriană CarpatAir ameninţă că închide baza operaţională de la Cluj, după ce directorul aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo, a interzis în această dimineaţă decolarea unei aeronave care nu fusese în prealabil curăţată de gheaţă.

"Urmare a conflictului grav la care s-a ajuns, Carpatair a decis astăzi închiderea zborurilor Cluj-Timişoara, după o perioadă de 12 ani. Totodată acest lucru va duce şi la închiderea bazei operaţionale Carpatair de la Cluj, ceea ce va avea ca efect desfiinţarea a circa 20 de locuri de muncă asigurate pe plan local", spun reprezentanţii companiei.

Conform comunicatului, directorul "încearcă să hărţuiască în disperare" compania, pentru că aceasta ar fi depus o plângere la Comisia Europeană, în care a reclamat că aeroportul din Cluj subvenţionează, din 2007, un concurent al Carpatair, "cu sume care se apropie de 20 de milioane de euro" şi că în consecinţă multe companii au luat decizia de a sista cursele operate până atunci de la Cluj.

Amintim, o aeronavă a Carpatair care urma să decoleze de la Cluj-Napoca spre Timişoara a fost reţinută la sol după ce comandantul acesteia a refuzat în această dimineaţă să cureţe avionul de gheaţa depusă. Vezi detalii

 

UPDATE Directorul aeroportului spune că operaţiunea practicată de Carpatair, de dezgheţare a aeronavei cu mătura, "nu există nicăieri în aviaţia civilă". "Nu am avut nicio dispută mai veche cu această companie. E o chestiune punctuală, care s-a întâmplat astăzi. Eu pot demonstra că această companie nu avea bani, pentru că au cerut operaţiunea de degivrare dar ulterior au refuzat să plătească. Carpatair are o situaţie finaciară dezastruoasă, de două săptămâni a anunţat că închide spaţiile din aeroport şi i-a anunţat pe angajaţi că vor rămâne fără locuri de muncă. Folosesc incidentul de astăzi ca pretext", a ripostat Ciceo. (C. Fernoagă)

 


Comenteaza