Cât s-au scumpit apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca față de toamna trecută. Vezi prețul în funcție de numărul camerelor

Cât s-au scumpit apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca față de toamna trecută. Vezi prețul în funcție de numărul camerelor
| Foto: salajean - depositphotos.com

În ultimul an, apartamentele vechi din Cluj-Napoca s-au scumpit puțin mai mult decât cele noi din municipiu.

La nivel național, prețurile medii ale apartamentelor de vânzare (vechi și noi) au înregistrat o creștere de 15% în septembrie comparativ cu aceeași lună a anului trecut, conform unei platforme de imobiliare.

Apartamente mai scumpe la Cluj-Napoca de la o toamnă la alta

Prețurile medii pentru apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca au fost de 2.824 euro/metru pătrat (în creștere cu 13% în septembrie 2024 vs. 2023), arată datele storia.ro.

Conform sursei citate, prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.835 euro/metru pătrat, cu 13% mai ridicat comparativ cu luna septembrie 2023. Apartamentele vechi din Cluj-Napoca au avut un preț mediu de cerere de 2.811 euro/metru pătrat, cu 15% mai ridicat comparativ cu aceeași lună a anului anterior.

Cât s-au scumit apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca față de toamna trecută. Vezi prețul în funcție de numărul camerelorSursă: storia.ro

Prețuri cu șase cifre pentru garsonierele din Cluj

Prețul mediu al unei garsoniere (40mp) din Cluj-Napoca a fost de 109.621 euro în luna septembrie a.c., prețul mediu al unui apartament cu două camere (55mp) a fost de 150.729 euro, iar prețul unui apartament cu trei camere (75mp) a fost de 205.540 euro.

„Luna septembrie a adus noi modificări în evoluția prețurilor apartamentelor de vânzare, evidențiindu-se creșteri mai pronunțate în anumite zone. De exemplu, în Sibiu prețurile au crescut cu 21%, reflectând o cerere tot mai mare pe această piață. În alte regiuni, cum ar fi Constanța, evoluțiile au fost mai temperate. Un aspect interesant este că, deși vizualizările paginilor au crescut într-un ritm mai lent, contactările directe dintre vânzători și cumpărători au avansat cu 52%, sugerând o determinare mai mare din partea celor interesați de achiziție. Această dinamică indică o audiență mai decisă și implicată activ în procesul de cumpărare”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

În România, la capitolul contactărilor, datele arată că în luna septembrie a acestui an au fost cu 52% mai multe interacțiuni între vânzători și cumpărători comparativ cu luna septembrie a anului trecut.

Comenteaza