Câți bani scoți din buzunar pentru o chirie la Cluj. Iarăși au explodat prețurile / Blocaj la vânzarea de apartamente

Câți bani scoți din buzunar pentru o chirie la Cluj. Iarăși au explodat prețurile / Blocaj la vânzarea de apartamente
| Foto: lucianmilasan - Depositphotos.com

Clujul continuă să atragă tineri, care vin la facultate și apoi se stabilesc definitiv în orașul, dar și persoane în căutarea unui trai mai bun, într-un oraș unde salariile sunt cele mai bune din România, după București și Ilfov.

În aceste condiții, piața chiriilor continuă să se situeze la un nivel ridicat. Nu același lucru se poate spune despre piața apartamentelor noi, aflată într-o evidentă scădere din lipsă de cumpărători, dar și din auza prețurilor prohibitive.

În Cluj Napoca, chiria medie este de 350 de euro pe lună, în timp ce achiziția unui apartament sare la 96.000 de euro, în medie. Cele mai căutate cartiere sunt Mărăști pentru închiriere și Mănăștur pentru cumpărat o locuință. Este important de reținut că prețurile de achiziție sar până la 110.000 de euro în cartierul Gheorgheni din Cluj.

În Timișoara, media la chirii este de doar 245 de euro, în timp ce prețul mediu al unui apartament se rezumă la 71.950 de euro. În funcție de cartier, ajungi și la 62.000 de euro, în Șagului de exemplu.

Brașov este mai aproape de Cluj decât ai crede, cu o chirie medie de 320 de euro și un preț mediu la apartamente de 74.276 de euro. Pe zone, interesul mare este pentru Tractorul și Astra, mult mai puțin pentru Centrul Istoric și Avantgarden. Prețurile de achiziție fluctuează de la 65.000 de euro în Astra la 120.000 de euro în Centrul Istoric și 92.400 în Răcădău.

În Iași, clienții plătesc aproximativ 295 de euro pe chiria lunară, în timp ce achiziția unui apartament gravitează în jurul a 63.000 de euro. Chirii mai ieftine găsești în zona Nicolina, în timp ce prețuri mai mici de achiziție sunt în Podu Roș. Tătărași este cel mai căutat cartier pentru cumpărarea unui apartament, aproximativ 59.000 de euro, potrivit Playtech.

La Constanța, chiria medie este de 370 de euro, în timp ce prețul mediu la locuințe este de 73.000 de euro. Chiria sare și la 390 de euro în Tomis Nord sau coboară până la 200 de euro în zona CET. Cele mai scumpe apartamente sunt în zona Faleza Nord, aproximativ 120.000 de euro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza