Foto Câți ucraineni și-au cumpărat locuințe în Cluj

Câți ucraineni și-au cumpărat locuințe în Cluj
| Foto: ZIUA DE CLUJ

Deși este o piață imobiliară supraevaluată, câțiva ucraineni s-au încumetat să cumpere locuințe în Cluj după izbucnirea războiului cu Rusia.

România pare mai mult o țară de tranzit pentru refugiați. Acest fapt este confirmat de numărul mic de ucraineni care și-au cumpărat locuințe.

De la izbucnirea războiului cu Rusia, s-au înregistrat mai puțin de 100 de întabulări ale dreptului de proprietate pentru cetățeni ucraineni, conform datelor transmise de Agenția Națională de Cadastru si Publicitate Imobiliară (ANCPI) la solicitarea HotNews.

Ucrainenii, atrași și de viața la Cluj

Brașovul a atras cei mei mulți cumpărători din țara vecină, urmat de București și Constanța. Ucrainenii au fost atrași și de piața imobiliară clujeană unde au fost cumpărate 4 proprietăți. Județul se află pe locul 6 în topul preferințelor vecinilor, la egalitate cu Maramureș.

Ucraineni locuințe Cluj

Sursă: economie.hotnews.ro

Clujul a fost depășit în acest clasament de județul Bacău (5 proprietăți). Tot 5 locuințe au fost cumpărate și în Ilfov.

Cicar 3,5 milioane de ucraineni au intrat în România de la izbucnirea războiului. Aproximativ 100.000 dintre aceștia s-au stabilit temporar în România. La mai bine de un an de la izbucnirea conflictului în țara vecină, 5.787 de ucraineni au carte de muncă în România. Majoritatea oamenilor care au ales să rămână aici sunt femei ce au copii mici de vârsă preșcolară, mai arată sursa citată.

Comenteaza