Cea mai mare fermă de bizoni din Europa se deschide la Cluj

Cea mai mare fermă de bizoni din Europa se deschide la Cluj
Cea mai mare fermă de bizoni din Europa se deschide vineri la Cluj.

Ferma BT Bison Ranch funcţionează în comuna Recea Cristur şi va fi inaugurată vineri. Proprietarii spun că în ultimii doi ani au investit 1,5 milioane de euro în fermă - aici, dar şi în ferma din Ţaga, trăiesc 300 de bizoni. Societatea intenţionează să continue investiţiile în fermă şi anunţă că bugetul pentru acest an ajunge la 1,5 milioane de euro.

ZIUA de CLUJ anunţa acum doi ani despre demersul privind realizarea unei crescătorii de bizoni în pădurea din comuna Recea Cristur. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, informa că ar fi avut întâlnire cu un grup de investitori germani interesaţi să dezvolte la Cluj o astfel de afacere. "Este vorba despre un grup de oameni de afaceri germani-austrieci", spunea în toamnă Uioreanu. "Oricum, ceea ce au făcut acolo este extraordinar. O crescătorie de bizoni autentică şi nu numai, pentru că am înţeles că spaţiul respectiv va fi populat şi cu mistreţi. S-a îngrădit întreaga pădure şi este extraordinar pentru că aşa n-o să mai fie furat nici lemnul. S-au făcut amenajări şi, cel mai important, oamenii din zonă vor avea un loc de muncă, pentru că va fi nevoie de personal care să îngrijească această fermă. Nu văd ce alt tip de activitate ar fi putut stimula mai bine zona respectivă".

El a destăinuit că toată echipa de la domeniul din Balc a omului de afaceri Ion Ţiriac a fost preluată la domeniul din Recea Cristur. „Eu mă ocup doar de administrare, sunt doar un angajat", spunea TOma Rus. "Nu aş putea să vă spun exact cum se numeşte firma care derulează investiţia, dar crescătoria este extraordinară"

Primarul comunei, Alexandru Rus, a explicat că pentru fermă administraţia locală a concesionat 70 ha.

 

Ferma e administrată de fostul şef de la Crimă Organizată, Toma Rus, ale cărui planuri ZIUA de Cluj le-a anunţat în urmă cu doi ani.

 

Comenteaza