Foto CFR după prima zăpadă serioasă: Trenurile circulă în condiții normale de iarnă, toate magistralele feroviare sunt deschise

Toate magistralele feroviare sunt deschise vineri, iar circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, anunță CFR SA pe pagina proprie de Facebook.

„La această oră, toate magistralele feroviare sunt operaţionale, personalul de specialitate din staţii intervenind încă de la primele ore pentru verificarea şi curăţarea stratului de zăpadă depus pe macazuri, peroane şi în zona gărilor, iar dispecerii coordonează operativ toate trenurile aflate în grafic. O dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură verifică permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, astfel încât acestea să fie menţinute în stare optimă de funcţionare, în special pe raza judeţelor aflate sub incidenţa avertizărilor de vreme nefavorabilă", se precizează în postarea companiei feroviare.

Călătorii sunt sfătuiţi să solicite telefonic, înainte de plecarea la drum, informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor la Gara CFR din localitate, la numărul de telefon CFR 021/9521 şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, de stat şi privaţi, pentru informaţii actualizate despre eventuale modificări în circulaţia trenurilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit până duminică dimineaţa atenţionarea Cod galben de cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului, valabilă în zone din 22 de judeţe. De asemenea, până duminică la ora 10:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, ce vizează judeţele Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

Comenteaza