Clujeanul Dorel Goia are afaceri de 800 de milioane de lei la Bistrița

Clujeanul Dorel Goia are afaceri de 800 de milioane de lei la Bistrița

Cifra de afaceri a grupului TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții cu capital românesc, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia (foto stânga), aproape s-a dublat anul trecut, la 804 milioane de lei.

Rezultatul este datorat mai ales avansului luat de divizia Steel, susținută de extinderea pe piața din Serbia și consolidarea societății Depaco. Rezultatele vin ca urmare a integrării unor noi business-uri, a dezvoltării gamei de produse și a investițiilor constante în liniile de producție, proiecte din strategia grupului pe termen lung.

 „În 2018 am finalizat investiţia în secţia de reciclare PVC rigid, ceea ce plasează compania pe primul loc în România şi în top 10 reciclatori europeni, după capacitatea de producție. Prin proiectele de investiții prin schemele de ajutor de stat, în valoare de 15 milioane de euro, am pus bazele dezvoltării pe termen mediu a grupului”,  a declarat Ioana Birta, director financiar al grupului TeraPlast.

TeraSteel Serbia a fost inaugurată în 2017, fiind prima fabrică din străinătate deschisă după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti. Pe lângă investiția inițială de 6,5 milioane euro în facilități de producție și capital de lucru, grupul a investit anul trecut 1 milion de euro în linia de tablă cutată și modulul de vată minerală în Serbia. 

Anul trecut, Școala Wetterbest a fost acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale, cursurile fiind recunoscute și la nivelul Uniunii Europene. TeraPlast SA și TeraGlass beneficiază de ajutor de stat, fiind demarate investiții de 9,7 milioane de euro în creșterea capacității de producție, diversificarea portofoliului, noi locuri de munca.

Grupul TeraPlast este cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Portofoliul de produse al grupului este structurat pe șase linii de business: instalații & amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, fereste & uși și țiglă metalică (prin brandul Wetterbest). 

Cel mai mare acţionar al TeraPlast este Dorel Goia. O altă companie din domeniul construcțiilor la care el este acționar e ACI Cluj. Goia este cotat cu o avere de 55 de milioane de euro în Top Capital. El mai controlează La Casa (panificaţie şi restaurante) şi are deţineri pe piaţa de capital şi investiţii imobiliare. Un fond de investiţii britanic a cumpărat anul trecut clădirea Maestro, construită de oamenii de afaceri Dorel Goia și Horia Ciorcilă.

Comenteaza