Criza din Ucraina ajută SUA să slăbească UE, concurentul său economic

Criza din Ucraina ajută SUA să slăbească UE, concurentul său economic
Criza din Ucraina este benefică pentru Statele Unite şi NATO, care şi-au slăbit, astfel, principalul concurent economic - Uniunea Europeană, a afirmat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, într-un mesaj postat joi pe Twitter, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

"Cei patru ani de mandat la Bruxelles (în calitate de ambasador al Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică) mă determină să afirm că mulţi dintre oamenii din cadrul NATO sunt mulţumiţi de evoluţia evenimentelor din Ucraina şi tensionarea relaţiilor cu Rusia", a afirmat Rogozin.

O astfel de situaţie permite Statelor Unite "să aloce mai mulţi BANIpentru apărare, pentru înarmare", a adăugat Rogozin.

"De asemenea, criza oferă Statelor Unite posibilitatea să slăbească Europa prin împingerea concurentului economic într-un conflict cu Rusia şi, de asemenea, să justifice existenţa NATO pentru a-şi consolida prezenţa militară în Europa şi rolul de conducere în afacerile economice europene", a explicat vicepremierul rus.

Politica Statelor Unite este susţinută de ţările baltice şi de câteva state din estul Europei, care speră să obţină recompense, a subliniat Dmitri Rogozin.

Pentru vestul Europei, "războiul virtual" din jurul conflictului ucrainean este un mijloc prin care este îndepărtată atenţia cetăţenilor de la criza economică, a explicat oficialul rus.

 

Etichete
Comenteaza