Cum vrea Bosch să-şi şcolarizeze viitorii angajaţi de la Cluj

Cum vrea Bosch să-şi şcolarizeze viitorii angajaţi de la Cluj
Producătorul de automotive Bosch vrea să contribuie la învăţământul profesional, din cauza dificultăţii în a găsi personal calificat pentru fabrica sa din Jucu.

O delegaţie a companiei germane Bosch s-a întâlnit azi cu prefectul Gheorghe Vuşcan. La vizită au venit managerul general al fabricii, Konrad Kaschek, şi managerul comercial, Jürgen Ruprecht. Cei doi i-au relatat lui Vuşcan evoluţia investiţiei în fabrica de la Jucu, rapiditatea cu care aceasta a fost construită şi dotată şi procedura riguroasă de selecţie şi recrutare a personalului.

Cei doi au adus în discuţie nevoia forţei de muncă calificată, care să deservească atât companiile germane care investesc în Cluj, cât şi alte companii care îşi arată interesul pentru a investi în zonă. Reprezentanţii Bosch spun că firma e dispusă să sprijine concret o politică de şcolarizare în sistemul de învăţământ profesional dual, inclusiv prin finanţare, sugestii de adaptare a programei şcolare şi a pregătirii practice a elevilor la cerinţele specifice ale investitorilor, pe ramuri de activitate.

Vuşcan a felicitat compania germană pentru seriozitatea şi hotărârea cu care a gestionat această investiţie, finalizată într-un timp record şi apreciată de către toţi clienţii mari producători de autoturisme care au vizitat fabrica. În contextul întâlnirilor avute de către prefectul judeţului cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri germani s-a căzut de comun acord că este necesară strângerea relaţiilor între investitorii germani şi autorităţile judeţene clujene pentru identificarea şi rezolvarea problemelor concrete cu care aceştia se confruntă.

Bosch a anunţat că investeşte 120 de milioane de euro în fabricile din Blaj şi Cluj, între care 77 de milioane la Cluj, şi că a începe producţia în fabrica sa din Jucu. Grupul Bosch va inaugura un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Bosch construieşte pe o suprafaţă de 38.000 mp. În cadrul fabricii din Jucu lucrează 300 de angajaţi în producţie şi dezvoltare. "Peste jumătate dintre aceştia au fost deja angajaţi şi efectuează în prezent un stagiu de pregătire în unul din centrele Bosch din afara ţării", au explicat reprezentanţii companiei.

Bosch a obţinut în România vânzări în valoare de 180 de milioane de euro în anul 2012, ceea ce reprezintă o scădere cu 4,5 procente faţă de 2011, au precizat reprezentanţii companiei. "Motivul principal este contextul economic general. Suntem mulţumiţi de evoluţia pe care compania a înregistrat-o în 2012 în România. Acesta este motivul pentru care dorim să ne extindem pe piaţa din România şi să continuăm să investim aici", a declarat Brigitte Eble, reprezentant al grupului în România. La începutul acestui an compania avea în ţara noastră 1.400 de angajaţi. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui la creşterea acestui număr de salariaţi, astfel că Bosch va ajunge la 2.000 de angajaţi.

 

 

 

Comenteaza