News alert Cutremur pe piața IT din Cluj. O cunoscută companie spune STOP, aproape 200 de angajați afectați

Cutremur pe piața IT din Cluj. O cunoscută companie spune STOP, aproape 200 de angajați afectați
| Foto: Depositphotos.com

O companie americană și-a notificat angajații din Cluj că a decis să închidă sediul local, dând vina pe „mediul macroeconomic dificil".

Telenav, Inc., companie de servicii bazate pe localizare, cu sediul în Statele Unite, și-a notificat angajații în 10 mai 2023 cu privire la intenția de a închide sediul din Cluj, România, până la sfârșitul anului 2024, au confirmat pentru Economedia reprezentanții companiei. Activitatea desfășurată la Cluj se va muta în celelalte locații Telenav din SUA și China.

Informația a apărut în spațiul public în cursul zilei de miercuri, când Doru Șupeală, fondatorul platformei Hacking Work, anunța, citând mai multe surse, că Telenav și-a închis activitatea din Cluj.

„Telenav a luat această decizie dificilă din cauza mediului macroeconomic dificil”, a transmis compania. Reprezentanții Telenav spun că celor 172 de angajați afectați li se oferă “un pachet de sprijin cuprinzător”, pentru a-i ajuta în perioada de tranziție.

Compania a mai transmis că este “extrem de recunoscătoare pentru contribuțiile valoroase ale echipei din Cluj – în special în domeniile de dezvoltare ADAS, redare a hărților ATLAS, OpenTerra și dezvoltare și asistență pentru clienții OEM”.

Activitatea desfășurată la Cluj se va muta în celelalte locații Telenav din SUA și China.

Citește mai multe pe Economedia.

Comenteaza