De ce pleacă informaticienii la Munchen cu bani publici

De ce pleacă informaticienii la Munchen cu bani publici
Reprezentanţii clusterului IT pleacă luna viitoare la Munchen, în parteneriat cu cei ai Consiliului Judeţean, ai Consiliului Local şi ai Tetarom. La târgul imobiliar şi de investiţii se caută finanţatori pentru “proiectele strategice de dezvoltare a Clujului”, susţin reprezentanţii asociaţiei, fără să precizeze care sunt acestea.

"Cluj IT Cluster va participa în perioada 07.10.2013 - 09.10.2013 la Târgul Investiţional Internaţional Expo Real Munchen, considerat unul dintre cele mai mari târguri de profil din Europa, în parteneriat cu colaboratorii noştri instituţionali Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local Cluj şi Tetarom, scopul fiind prezentarea într-un cadru cu largă expunere internaţională a proiectelor strategice de dezvoltare a Clujului, în vederea atragerii de potenţiali finanţatori privaţi şi publici din Europa, dar nu numai", a transmis conducerea Cluj IT Cluster.

Reprezentanţii asociaţiei nu au precizat însă care ar fi aceste proiecte. În ceea ce priveşte alocarea de la bugetul local a celor aproape 10.000 de euro pentru deplasare, conducerea clusterului IT a menţionat că în cadrul târgului întreaga regiune a Clujului va fi reprezentată printr-un stand, aflat în organizarea celor patru instituţii. "Orientarea noastră este spre atragerea de potenţiali investitori pentru proiectele strategice vizate atât de mediul privat, cât şi de cel public în zona Clujului. Pe lângă echipa Cluj IT ne bazăm pe participarea la eveniment a unor reprezentanţi de seamă ai autorităţilor locale şi care să transmită un semnal clar privind intenţiile de dezvoltare economică şi socială a Clujului", au mai transmis reprezentanţii Cluj IT Cluster.

Amintim că pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a forului local clujean de joi apare un proiect de hotărâre privind însuşirea protocolului de colaborare privind participarea la târgul Expo Real München şi alocarea sumei de 41.528 lei, din bugetul local pe 2013, pentru participarea municipalităţii clujene la Expo Real München, Germania, în perioada 7-9 octombrie. Ovidiu Câmpean, şeful Direcţiei de comunicare, relaţii comunitare şi turism a primăriei a declarat că este vorba despre o colaborare cu clusterul IT din care primăria clujeană face parte şi că suma este destinată deplasării unei delegaţii a acestei asociaţii la târgul din Germania, fără să menţioneze dacă vor merge şi reprezentanţi ai Primăriei.

Comenteaza