Dispare iQuest. Cumpărată de germani, va deveni Nagarro

Dispare iQuest. Cumpărată de germani, va deveni Nagarro

iQuest, firmă de tehnologia informației fondată de antreprenorul clujean Cornelius Brody, va fuziona cu o companie a grupului german Allgeier SE. Denumirea veche a firmei locale va dispărea după fuziunea cu Nagarro.

În urma tranzacției, cele două firme vor cumula în România 815 angajați, cea mai mare parte a acestora provenind din iQuest, conform Startup Cafe.

Nagarro, companie de inginerie digitală și soluții tehnologice, deținută de grupul german Allgeier SE, are o echipă de 155 de angajați în cadrul sediului său unic din România, aflat la Timișoara, iar iQuest cumulează în birourile din Cluj-Napoca, Brașov, București, Craiova și Sibiu 660 de angajați.

Etapa de tranziție va fi guvernată de către o echipă formată din managementul celor două companii, transferând responsabilitățile curente către noua configurație, ce presupune repoziționarea managementului iQuest în roluri cu impact global în noua organizație, au anunţat reprezentanţii companiei.

La conducerea operațiunilor noii entități formate în România se va afla Voicu Stoiciu, care deține în prezent funcția de managing director al Nagarro România.

„În timp ce traversăm situația actuală dictată de pandemia de Covid-19, așteptăm cu nerăbdare următorul capitol în care vom opera ca o singură companie. Sunt convins că viitorul va fi unul promițător, ținând cont că atât Nagarro, cât și iQuest împărtășesc aceeași cultură organizațională în care orientarea către client, agilitatea, comunicarea deschisă și angajații au prioritate”, a spus Stoiciu.

Fuziunea dintre iQuest și Nagarro face parte din noua strategie a Allgeier, companie listată la bursa din Frankfurt. Strategia vizează gruparea tuturor entităților din zona de tehnologie din portofoliul său într-o divizie distinctă care țintește o listare independentă, respectiv crearea unui lider global inovator, full-service, în domeniul ingineriei digitale și soluțiilor tehnologice.

Clienții deserviți de către iQuest se regăsesc, în principal, în zone geografice precum SUA, Marea Britanie, Elveția și Germania, și activează cu precădere în servicii financiare, biotehnologie, transport și logistică, utilități, telecomunicații.

Nagarro utilizează un model de livrare global și are clienți din producție, transport și logistică, bănci și asigurări, auto, digital, retail, telecomunicații. În următoarele luni iQuest va fi rebranduit în Nagarro, însă, la nivel operațional, cele două organizații nu vor suferi modificări, susţin reprezentanţii celor două companii.

Brody a preluat platforma Flacăra

iQuest, companie IT controlată de Cornelius Brody şi Octav Chicinaş, a cumpărat terenul de 2 ha din perimetrul fostei fabrici de textile Flacăra, din Cluj-Napoca, pentru edificarea de birouri şi servicii. TACO Developments, vehicul imobiliar al iQuest, a plănuit şi două blocuri de 9-10 etaje, proiectul fiind apoi modificat. Inițial, unul dintre chiriași ai clădirii de birouri a fost Bosch, care între timp și-a făcut un imobil office propriu separat, cu planuri pentru al doilea, pe aceeași platformă. 

Comenteaza