Fabrică de ultimă generaţie în Cluj

Fabrică de ultimă generaţie în Cluj
O companie clujeană a început construcţia celei mai moderne fabrici de confecţii metalice din judeţ şi va achiziţiona echipamente şi tehnologii noi, cu fonduri europene.

"Va fi o fabrică asistată de softuri de ultimul standard. În Cluj-Napoca nu există în acest moment o astfel de fabrică. Doar în Timişoara sunt două şi în Bucureşti sunt patru. Fabrica va fi una dintre cele mai importante din zona Transilvaniei. Va avea o producţie de peste 500 de tone de confecţii metalice pe lună. Utilajele vor fi aduse din Uniunea Europeană", a declarat directorul general al ACI Cluj, Dorin Aşchilean.

Implementarea proiectului va dura cinci ani, dar fabrica va fi funcţională încă din noiembrie. Proiectul a apărut din dorinţa managementului de a nu fi obligat să cumpere de la alte firme produse şi de a creşte rentabilitatea şi competitivitatea pe plan naţional. În acest fel, spun conducătorii companiei, exporturile vor creşte, vor apărea noi locuri de muncă, va creşte cifra de afaceri şi se vor menţine locurile de muncă actuale.

Proiect de 15 milioane de lei

Noua construcţie costă 14,9 milioane de lei, din care 50% este investiţia firmei clujene. Restul de bani provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi din Bugetul de Stat. Construcţia va fi realizată în baza de producţie Someşeni, de pe Calea Dezmirului.

Aşchilean estimează că 65% din produsele realizate aici vor fi destinate contractelor pe care le are ACI Cluj, 15-20% vor merge spre export, iar restul pentru alţi clienţi.

Prin realizarea acestui proiect, conducerea firmei estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 21%. În 2013, ACI a avut o cifră de afaceri de 93 de milioane de lei şi 424 de angajaţi. Baza de producţie a firmei este întinsă pe 7 ha. 

Au construit Cluj Arena

ACI este una dintre companiile care a construit mult pe bani publici la Cluj. A ridicat împreună cu CON-A Sibiu Cluj Arena, unul dintre cele mai moderne stadioane noi din lume, a construit sediul Consiliului Judeţean Cluj, Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, a făcut lucrări la Salina Turda sau Institutul Inimii Niculae Stănicioiu. La Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, ACI a reuşit să implementeze, în premieră pentru Cluj-Napoca, liftul panoramic. Compania deţine sedii în Germania şi în Irak.

 

Comenteaza