Firma care va construi metroul din Cluj angajează 110 specialiști în România. Câte job-uri sunt în orașul de pe Someș

Firma care va construi metroul din Cluj angajează 110 specialiști în România. Câte job-uri sunt în orașul de pe Someș
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Alstom, firma care va construi prima linie de metrou din Cluj caută să angajeze 110 oameni în România, iar o mare parte din job-urile disponibile sunt la Cluj-Napoca.

Alstom, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul tehnologiei de transport la nivel global, are actualmente 110 locuri de muncă disponibile în România, potrivit secțiunii de cariere de pe site-ului oficial al companiei. Firma Alstom va construi prima linie de metrou din Cluj.

Firma care face metroul angajează zeci de oameni în Cluj-Napoca

Din totalul de job-uri, 39 sunt disponibile chiar la Cluj-Napoca.

Alstom are în prezent 1.200 de angajaţi în România, în Bucureşti, Cluj şi Braşov, potrivit site-ului companiei.

Alstom, compania care face parte din Asocierea de firme care va construi metroul a avut puține bătăi de cap în ceea ce privește licitația, după ce a fost contestată în primă fază de turcii de la Dogus.

Totuși, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma Dogus, la licitația pentru realizarea metroului clujean. Așadar, municipalitatea poate semna contractul cu turcii care au câștigat licitația la sfârsițul lunii februarie.

Contractul se va semna în câteva zile, mai exact pe 25 mai 2023, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Amintim că, în 28 februrie 2023 Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”:

Oferta financiară: 9.059.483.352,07 lei fără TVA (față de valoarea estimată de 9.064.456.067 lei fără TVA)
Punctaj obținut componenta financiară: 55 puncte (din 55)
Punctaj obținut componenta tehnică: 36,25 puncte din 45 puncte
Total punctaj obținut: 91,25 puncte din 100 puncte.

Alstom produce o gamă complexă de tehnologii de transport, de la trenuri de mare viteză, metrouri sau tramvaie, până la sisteme de infrastructură de transport la cheie sau soluţii de mobilitate electrică. Grupul este prezent în 63 de ţări și are 80.000 de angajaţi la nivel global.

Cel mai mare acţionar al grupului este acum fondul canadian Caisse de dépôt et placement du Québec.

Comenteaza