IBM îşi deschide un centru de servicii la Cluj

IBM îşi deschide un centru de servicii la Cluj
Liberty Technology Park (LTP) Cluj a anunțat cel mai recent rezident: IBM Romania își va deschide, în iulie, al patrulea centru de servicii business din țară, după cele din București, Brașov și Timișoara.

IBM se adaugă unor companii precum Siemens, KPMG, Arvato Bertelsmann, Altran, Halcyon Mobile și Control Data Systems, care au ales parcul tehnologic inaugurat în urmă cu mai bine de trei ani la Cluj-Napoca pentru a-și dezvolta operațiunile locale. 33 de companii mature și start-up-uri, atât românești, cât și din străinătate, totalizând 1.700 de angajați, alcătuiesc acum LTP.
 
„Am plecat de la ideea dezvoltării unei zone unde oamenii să aibă acces la inovații, la tehnologii, la idei; o zonă unde oamenii să poată comunica eficient și creativ între ei. Am dezvoltat infrastructura gândită special pentru IT&C, am creat condițiile potrivite, iar acum, prin ocuparea totală a parcului tehnologic , conceptul și ecosistemul s-au completat potrivit viziunii noastre cu un mix de companii care urmăresc inovarea. Planul pe termen lung este ca LTP să devină un veritabil centru de creație și producție”, a declarat Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, dezvoltatorul LTP.
 
Proiectul dezvoltat pe 4,5 ha include cinci corpuri de clădiri, totalizând 17.000 mp de spații de birou clasa A. 70% dintre rezidenți sunt companii IT, iar mai bine de jumătate au departamente de dezvoltare software și R&D (cercetare și dezvoltare). Parcul tehnologic găzduiește și start-up-uri cu finanțare românească și străină. În LTP lucrează 1.700 de persoane, dintre care 200 străini relocați, iar până la sfârșitul anului se estimează 2.000 de angajați.
 
Suprafața medie închiriată de companii este de 550 mp. LTP, ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea, a fost lansat în 2013 și a adus 17.000 mp de spații de birou clasa A pe piața locală, în urma unei investiții de 15 milioane de euro. Proiectul este o inițiativă Fribourg Capital, sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza.
 
Gradul de ocupare a parcului tehnologic este de 100%, iar majoritatea rezidenților sunt companii IT: Siemens, IBM, Halcyon Mobile, Altran, Iron Mountain Romania, Control Data Systems, Digital Ventures Development, Luminos Software, Voquz, SmartUp.

Activează și companii din zona serviciilor conexe: GTS Telecom, Arvato Bertelsmann, KPMG, Regal Beloit, Impact Hub, Wörwag Pharma, Medicover, Liberty Fitness. Parcul tehnologic găzduiește și acceleratorul Spherik, precum și start-up-uri, printre care Planable, SuppOffice, Primul Medic.

Comenteaza