Încă un gigant IT vine la Cluj! Partenerul „de aur” al Intel ajunge în Silicon Valey-ul românesc

Încă un gigant IT vine la Cluj! Partenerul „de aur” al Intel ajunge în Silicon Valey-ul românesc
| Foto: aveniq.ch

Liderul IT-ului din Elveția, Aveniq AG, vine în România și deschide o filială la Cluj. 

Aveniq AG, lider de piață în domeniul IT din Elveția, se extinde în România și va deschide primul birou din țară chiar la Cluj. Compania este și „partener gold” al Intel, potrivit site-ului gigantului de procesoare. 

Aveniq este activă în sectoare precum furnizarea de servicii, dezvoltarea de soluții IT pentru instituții din domeniile financiare, sănătate, industrie, juridic și utilități.

Primul birou la Cluj

Aveniq AG deschide o sucursală în România. În noile birouri din Cluj vor lucra experți în domeniile aplicațiilor și serviciilor gestionate. Drept urmare, Aveniq speră să contracareze deficitul de competențe și să își dezvolte capacitățile cu angajați calificați pentru a răspunde cererii în creștere, potritvit unui comunicat al furnizorului din Oftringen.

Noii specialiști din România vor asista personalul elvețian al Aveniq în munca lor. Toate pozițiile existente ale companiei în Elveția vor rămâne, nu există externalizări sau concedieri planificate. Recrutarea de specialiști în Elveția „continuă să fie o prioritate de vârf pentru Aveniq”.

Aveniq a raportat pentru anul trecut o creștere a vânzărilor cu 9 milioane de franci elvețieni față de cifra din 2021. Prin urmare, Aveniq își consolidează poziția de furnizor de IT lider pe piața elvețiană. „Am obținut din nou un rezultat financiar puternic și o performanță bună pe piață”, a comentat Christophe Macherel, CEO-ul Aveniq.

Anul acesta, compania intenționează să se concentreze în continuare pe dezvoltarea serviciilor sale pentru locuri de muncă moderne și soluții specifice industriei, precum AutoCrear pentru sectorul industrial. Gama de servicii de securitate cibernetică este în continuă extindere și se adaugă noi servicii în domeniul sustenabilității.

Aveniq și-a prelungit în continuare parteneriatele strategice cu SAP și Microsoft și a obținut noul statut de partener Microsoft Solutions Digital App Inovation, Modern Work și Infrastructure Azure, precum și autorizațiile SAP Cloud and Infrastructure Operations, S/4HANA Solutions Operations, SAP HANA Operations, Hosting Centrul de expertiză pentru operațiuni și parteneri, se mai arată în comunicat.

Comenteaza