Japonezii de la Asahi aduc șefi "de import" la Ursus
- Scris de Ziua de Cluj
- 22 Feb 2019, 10:32
- Economie
- Ascultă știrea
Producătorul de bere Ursus Breweries România (UBR) a numit trei noi vicepreședinți sosiți din străinătate pentru departamentele de resurse umane, marketing și tehnic.
Cei trei au un parcurs profesional construit în domeniul producției berii și o experiență profesională acumulată în roluri de management în cadrul unor producători internaționali. Zuzana Balejova, vicepreședinte resurse umane, Marek Dvorak, vicepreședinte marketing și Guy Van Geel, vicepreședinte tehnic, se alătură Ursus Breweries.
Zuzana Balejova este responsabilă de coordonarea priorităților de resurse umane, având ca element central experiența angajaților și practicile de management a salariaților. Aceasta a activat la subsidiara SABMiller din Slovacia, la Birra Peroni, iar apoi s-a alăturat companiei Anheuser-Busch InBev.
Marek Dvorak este responsabil de dezvoltarea strategiei de marketing și de execuția planurilor pentru brandurile din portofoliul UBR. El a mai trecut pe la Eyelevel, companie a InnerWorkings, agenția Arnold Worldwide, SABMiller Cehia, producătorul de bere Plzensky Prazdroj deținut acum de Asahi Breweries.
Guy Van Geel este vicepreședinte al departamentului tehnic pentru România și Ungaria, în cadrul Asahi Breweries Europe Group. Acesta este licențiat în inginerie industrială, are o diplomă de masterat în bioinginerie.
UBR a semnat cu dezvoltatorul CTP și va deveni primul chiriaș al celui de-al doilea parc industrial dezvoltat la Cluj de cel mai mare administrator de parcuri logistice din țară. CTP a rezervat un spațiu de 9.000 mp către producătorul de bere în cel de-al doilea proiect local, CTP Park Cluj II.
În 2017, grupul Asahi a finalizat achiziția fostelor active ale SABMiller din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv Ursus Breweries, după ce Comisia Europeană a anunțat și-a dat acordul pentru tranzacția de 7,3 miliarde de euro.
UBR a închis şi a demolat fabrica de bere de la Cluj-Napoca, odată cu concedierea a 150 de angajați, motivând scăderea cererii şi locaţia improprie producţiei. În locul acesteia au apărut un restaurant, un club, un ansamblu de locuinţe şi spaţii comerciale. Berea Ursus se fabrică acum la Buzău.
Ursus este o bere atestată documentar la Cluj din 1878, fiind produsă de Fabricile de Bere Unite, ulterior Ursus SA, privatizată în 1994. Pachetul majoritar a fost achiziţionat de Brau und Brunnen (Germania). Berea este produsă acum de către UBR. Conducerea companiei a mutat sediul social la Bucureşti în 2004.