Liber la construirea unui lot blocat din Autostrada Transilvania! Turcii s-au retras

Liber la construirea unui lot blocat din Autostrada Transilvania! Turcii s-au retras

Firma de Construcții Erbașu poate începe lucrările pe lotul Autostrăzii Transilvania dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș.

Firma Construcții Erbașu, care a câștigat în toamna anului trecut cea de-a patra licitație pentru reluarea și finalizarea lucrărilor la lotul de 26,35 kilometri al Autostrăzii Transilvania dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș se poate apuca de lucru, după ce competitorul turc Nurol Insaat Ticaret a renunțat la procesul deschis pentru contestația rezultatului licitației, a anunțat economica.net.

După ce a pierdut contestația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, firma din Turcia a deschis un litigiu împotriva CNAIR, însă pe 28 februarie anul acesta a renunțat la proces, cu opt zile înaintea următorului termen programat pentru judecarea cazului, pe 13 martie.

În luna ianuarie, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, afirma că lucrările pentru proiectarea și execuția lucrărilor la secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș vor începe pe 15 martie. „Pentru finalizarea construcției celor 26,35 km antreprenorul român (n.r. - Construcții Erbașu) are la dispoziție 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări)”, mai menționa atunci șeful CNAIR.

Lotul de 26 de kilometri din județul Bihor este primul contract pentru o autostradă atribuit constructorului Erbașu.

Comenteaza