Mașinile Google Street View, pe străzile Clujului

Mașinile Google Street View, pe străzile Clujului

Autovehiculele desemnate de compania Google să actualizeze imaginile la 360 de grade vor fi prezente în curând pe străzile din Cluj-Napoca. 

Mașinile Google Street View se întorc în România primăvara aceasta. În următoarele luni, ele vor străbate șosele țării și vor vizita peste 100 de localități, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps. 

Preluarea de imagini 360 de grade Street View în România va începe vineri, 26 martie. Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani, și până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad. 

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360 de grade din numeroase locuri ale lumii: șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ sau în apă) și chiar spațiu.

Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile. Google a preluat peste 16 milioane km de drumuri cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori. Mai multe informații despre Street View, cum funcționează și cum imaginile alimentează Google Maps pot fi găsite în acest articol de pe blogul Google.

Serviciul Street View este disponibil în România din 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, ca Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal, Dunărea.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente, precum și șosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu World Wildlife Fund, 1.500 km de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. 

Comenteaza